Şehit yarbayı 50 bin kişi uğurladı

Hakkari’nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit olan Yarbay İlker Çelikcan için Bursa’da tören düzenlendi. Çelikcan için Bursa Mihraplı Cami’nde cenaze namazı kılındı. Törene 50 bin civarında vatandaşın katıldığı bildirildi.

Şehit yarbayı 50 bin kişi uğurladı

Şehidin naaşı, uçakla Yenişehir Havaalanı’na, buradan da askeri helikopterle töreninin yapılacağı caminin yakınındaki Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ’ye (BURULAŞ) ait alana getirildi.

 

Daha sonra ambulansla Osmangazi ilçesindeki Mihraplı Camisi’ne götürülen şehidin tabutu, gecikme nedeniyle öğle namazından yaklaşık bir saat sonra avluya getirilerek musalla taşına konuldu. Burada şehidin ailesi ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

 

 

Cami avlusunda ve etrafında geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze törenine, şehidin babası Niyazi, annesi Fatma ve eşi Gaye Çelikcan ile yakınları, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Emniyet Müdürü Selami Yıldız, bazı milletvekilleriyle ellerinde Türk bayraklarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Şehidin eşi Gaye, İlker Çelikcan’ın çerçeveli fotoğrafını tören boyunca elinden bırakmadı.

 

Burada kılınan namazın ardından şehidin cenazesi, askerlerin omzunda taşınarak top arabasına konuldu.

 

 

Çelikcan’ın cenazesi, daha sonra tekbirler eşliğinde Çalı Mahallesi’ndeki babaevine götürüldü.

 

Garnizon Şehitliği’ne defnedildi

 

Hakkari’nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit olan Yarbay İlker Çelikcan’ın cenazesi, Bursa’da toprağa verildi.

 

Şehit Yarbay Çelikcan’ın naaşı, Mihraplı Camisi’nde düzenlenen törenin ardından merkez Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Bu sırada fenalaşan anne Fatma Çelikcan, sağlık görevlileri tarafından sedyeyle ambulansa taşındı. Anne Çelikcan’ın bu esnada ellerini açıp dua ettiği görüldü.

 

Yarbay Çelikcan’ın naaşı, “helallik” alınıp dualar okunmasını takiben götürüldüğü Hamitler Mezarlığı’ndaki Garnizon Şehitliği’ne defnedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X