Şemsiyeli ameliyata soruşturma kararı

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde ameliyathaneyi su basması sonucu hastanın üzerine şemsiye tutarak ameliyatı sürdüren ekibin ne amaçla fotoğrafları basına sızdırdığı araştırılıyor.

Şemsiyeli ameliyata soruşturma kararı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde geçtiğimiz cuma günü soğuktan dolayı donan kalorifer borularının patlaması sonucu ameliyathaneyi su bastı. O sırada bir hastayı ameliyat etmekte olan bir ekip, bu olayı fırsat bilerek hastanın üzerine şemsiye tutup fotoğraf çektirdi. Çekilen fotoğraflar ameliyat ekibinden kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından çeşitli basın kuruluşlarına servis edildi.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Zafer Cantürk, “Olayda herhangi bir anormallik yok. Hava şartlarından dolayı yaşanan don olayı nedeniyle ameliyatın son safhasında ameliyathaneye bir su sıçraması yaşandı. O sırada hastayı bulunduğu yerden taşıyamayacakları için, hasta nakle hazırlandığı sırada zarar görmemesi için üzerine şemsiye tutuldu. Hastanın nakle hazırlanması esnasında işgüzarın birisi de bu fotoğrafı çekerek basına servis etmiş. Bu durum mesleki etiğe uygun bir durum değil. Olayın sorumlusu hakkında gerekli soruşturma başlatıldı. Bu konuda gereken yapılacaktır” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X