Serbest Bölge’de 12 yıllık düğüm çözülüyor

Yıllık 2 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunan Bursa Serbest Bölgesi’nin yılan hikayesine dönen yol sorununun çözümü yönünde önemli mesafe katedildi, ihale tamamlandı.

Serbest Bölge’de 12 yıllık düğüm çözülüyor

RABİA DENİZ

 

Bursa’nın dünyaya açılan kapısı Serbest Bölge’de 12 yıldır yenilenemeyen 1,5 kilometrelik Bursa- Yalova karayolu güzergahında çalışmalar başlıyor. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yenilenecek olan yol, Bursa’daki otoyol, köprü ve kavşak inşaatlarında imzası bulunan ALSA İnşaat’ın bir yan kuruluşu METSA İnşaat tarafından yapılacak. 

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan yolun inşaatına en kısa sürede başlayacaklarını belirten yüklenici firmanın yönetim kurulu başkanı Mithat Sencer Sağlık, ”Yeni sonuçlanan bir ihaleyi aldık. 1,5 kilometrelik bir proje. Geliş gidişle üç şerit 26 metrelik bir platform gerekiyor. Mevcutta 10 metrelik bir yer var. Her projede olduğu gibi bu projede de başlıca sorunumuz alt yapı. Yolun sağ ve solunda büyük direkler var. 700 metrelik, kendimiz girecek kadar bir hat bulduk. Oradaki en büyük sorun trafik sorunu. Günlük sadece Borusan’a giren araç sayısının 8 bin olduğu söyleniyor. Kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. 

SANAYİCİ GÜN SAYIYOR 

GEMPORT, Roda, YILFERT ve Borusan olmak üzere 4 büyük limanla ülke ihracatına katkı koyan bölgenin en büyük probleminin ulaşım olduğunu ifade eden Bursa Serbest Bölge İşadamları Derneği Kurucu Başkanı Ali Uyar da, yıllardır sürdürdükleri mücadelenin sonuç verdiğini söyledi. Uyar şöyle devam etti: ”Yıllardır uğraşıyoruz. Bölgede yaklaşık 12 bin çalışan, bölge dışındaki limanlar ve aynı güzergahtaki diğer sanayi kuruluşlarında da 5 bin çalışan göz önüne alındığında günde 10 bin araçlık ithalat, ihracat, trafiğinin yoğun olması nedeniyle yol bu yükü taşımamaktaydı. Nihayet mücadelemizin en önemli hususlarından biri sonuçlandı. Yolun en kısa sürede bitirilmesini diliyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X