Serbest hekimler fakülte ile birlikte çalışacak

Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO), Uludağ Üniversitesi (U.Ü) Veteriner Fakültesi akademik kadrosuyla üyelerini buluşturdu.

Serbest hekimler fakülte ile birlikte çalışacak

Fakültede düzenlenen toplantıda, serbest veteriner hekimlerin meseleleri ve çözüm yolları konuşuldu. Toplantı sonunda BVHO ve fakülte yönetiminin ortak eğitimler düzenlemesi ve fakültenin imkanlarından Bursa’daki serbest veteriner hekimlerin yararlanması kararlaştırıldı.

BVHO Başkanı Sinan Sağlam, Üniversitelerin sanayiyle iş birliği yapmasının günümüzde en çok konuşulan konular arasında yer aldığına dikkat çekti. Sağlam, iş hayatının içindeki serbest veteriner hekimlerle Veteriner Fakültesi’nin bağlarını daha da güçlendirmek istediklerini belirterek, “Bursa’daki serbest veteriner hekimleri Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’yle buluşturarak mesleki meselelerinizi konuşmak ve çözüm yolları bulmak istedik” dedi.

U.Ü Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennarman, sahada çalışan veteriner hekimlere kapılarının açık olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kennerman, BVHO ile iş birliği yaparak veteriner hekimlerle fakülte arasındaki ilişkileri daha da geliştireceklerine inandıklarını belirterek, “Sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Fakültemizin bütün imkanlarından yararlanmanız için gereken yapılacak. Bugün sizlerin bizlerden beklentilerini öğrenmek için bir araya geldik” dedi.

Toplantıda söz alan BVHO üyesi serbest veteriner hekimler, fakülte laboratuarlarında bütün hayvan türleri için hastalık teşhisi ve numune işlenmesi ile ilgili yapılan işlemlerin broşür haline getirilip serbest veteriner hekimlerle paylaşılmasını istediler. Fakülte ile odanın ortak eğitim toplantıları yapması, fakültedeki öğretim üyelerinin tecrübelerini ve bilimsel gelişmeleri meslektaşları ile paylaşması, fakültede uygulanan ücretlerin sahada uygulanan ücretlerle aynı olması, öğretim üyelerinin saha çalışmalarının sonuçlarının serbest veteriner hekimlerle paylaşılması konularında da görüş birliğine varıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X