ABD’den Türkiye ve Tillerson açıklaması

ABD’li yetkililer Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Türkiye ziyaretinde Afrin operasyonu için itidal çağrısı yapacağını açıkladı.

ABD’den Türkiye ve Tillerson açıklaması

ABD’den gelecek hafta Türkiye’ye yapılacak kritik ziyarete ilişkin bir açıklama geldi.

İsmi açıklanmayan ABD’li üst düzey bir yetkili, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın ziyaretinde Afrin operasyonunu gündeme getireceğini söyledi.

Basına yapılan açıklamaya göre, Tillerson temasları sırasında, Afrin operasyonu için itidal çağrısında bulunacak. Tillerson’ın Türkiye’den operasyonun kısıtlanması veya durdurulmasını da talep edebileceği belirtildi.

Türkiye’nin son dönemde ABD’ye karşı sert çıkışlar yaptığını belirten yetkili, “Türkiye ile aynı fikirde olmak için, aynı noktada bulunmak için zor zamanlardan geçiyoruz iletişim geçmede güçlükler yaşanabilir” ifadelerini kullandı.

ABD’li yetkili, Tillerson’ın Ankara’daki temaslarının zorlu olacağını da kaydetti.

İKİ KRİTİK ZİYARET

Tillerson’ın gelecek hafta ortasında Türkiye’de olması bekleniyor. Bu hafta sonu da ABD’den Türkiye’ye kritik bir ziyaret var; Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral Herbert Raymond McMaster’ın temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelecek.

İki isim, ABD Başkanı Donald Trump’ın dış politikadaki “A Takımı”ndan olduğu belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X