Ses, Sağlık Personeline Yapılan Saldırları Kınadı

Diyarbakır’ın Kulp ile Lice ilçeleri arasında yol kesen PKK’lıların otomobiline ateş açması sonucu hayatını kaybeden 26 yaşındaki Doktor Abdullah Biro…

Ses, Sağlık Personeline Yapılan Saldırları Kınadı

Diyarbakır’ın Kulp ile Lice ilçeleri arasında yol kesen PKK’lıların otomobiline ateş açması sonucu hayatını kaybeden 26 yaşındaki Doktor Abdullah Biroğlu için Malatya SES Şubesi bir açıklama yaptı. SES Malatya Şubesi Eş Başkanı Zuhal Güler yaptığı açıklamada, “Savaş yaşatmak için, can katmak için gecesini gündüzüne katan bir hekim arkadaşımızı daha aramızdan aldı. Diyarbakır Kulp’ta Toplum Sağlığı Merkezinde çalışan hekim Abdullah Biroğlu öldürüldü. Üzüntümüz de öfkemiz de büyük. Daha birkaç gün önce Cizre Devlet Hastanesi’nde çalışan hemşire Eyüp Ergen nöbetten çıkıp evine giderken başından vurularak öldürülmüştü. Savaş öldürmeye devam ediyor. Bugün bir sağlık emekçisini daha aramızdan alanlar bilsinler ki, biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri, bütün meslek hayatımızda olduğu gibi bugün de yaşamı savunmak, ölümleri durdurmak, yeni ölümlerin olmaması için barışta ve barış mücadelemizde ısrar edeceğiz. Açtığımız barış masalarını daha da çoğaltacağız, sağlık emekçilerinin barış beyannamesini daha çok emekçiye ulaştıracağız, barış nöbetlerimizi daha çok güçlendirerek tutacağız. “Savaş öldürür, biz yaşatacağız” demeye devam edeceğiz. Savaşın bir canı daha aramızdan almasına izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X