Sezona 10 lirayla başladı

Bursa’nın tescilli siyah incirinin hasadına başlandı.

Sezona 10 lirayla başladı

Bursa’nın 36 köyünde yılda 20 bin ton civarında üretilen siyah incir, uzun raf ömrü, iri dış görüntüsü, tadı ve lezzetiyle dünyanın en kaliteli inciri olarak kabul ediliyor.

Fransa, Almanya, Birleşik Krallık, Hollanda, Japonya ve Çin başta olmak üzere 44 ülkeye satılan siyah incirde, bu yıl 38,3 milyar dolarlık ihracat hedefleniyor. 

Üretici Yahya Güleç, ”Hasat güzel başladı. İncir dalında oldu. Şu anda 10 TL’den satıyoruz. İnşallah fiyatlar böyle gider. Fiyatlar, mahsul bollaşınca düşüyor. Ama fazla aşağıya inmemesi lazım” dedi.

İncir alımı yapan Ali Sevinç ise, ”3 gün önce şirketler alım yapmaya başladı. Ben de köyde incir alıyorum. Ürünümüz çok kaliteli. İncirler tam olmadığı için yoğunluk yok. 50 güne yakın incir topluyoruz. Günlük 5 ton civarında depomuza incir geliyor” açıklamasını yaptı. 

Siyah incir ihracatçısı Hakan Arıkan da, ”Genellikle incirler Avrupa’ya gidiyor. Orta Doğu pazarları da var. Son dönemde Uzak Doğu’ya uçak kargolarla ihracat başladı. Uzak Doğu son yıllarda hızla gelişti. Her sene üzerine yüzde 30’luk katlayarak gidiyor. Firma olarak 12 ülkeye kara, hava ve deniz yoluyla ihraç yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X