SGK’dan BTTDD`ye tam destek

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürü Eran Karaca`yı ziyaret etti.

SGK’dan BTTDD`ye tam destek
Ziyarette konuşan BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Köse, Batı Trakya Türkleri’nin yoğun yaşadığı illerden biri de Bursa olduğunu belirterek, “Bu kardeşlerimizden bir kısmı ikamet tezkeresi sürecinde talep edilen genel sağlık sigortası, askerlik borçlanması vb. gibi konularda bazı sıkıntılar yaşıyorlar. Bu çerçevede kurum yetkilisi olarak sizinle bilgi alışverişinde bulunmak istiyoruz. Çünkü sorunların ne olduğunu bilirsek hep birlikte daha kolay çözebiliriz. Ayrıca Kurumunuzun da destek vereceği yabancı uyrukluların sigortalı olma durumu ile ilgili bir bilgilendirme semineri yapmak istiyoruz” dedi.
 
SGK Bursa İl Müdürü Eran Karaca ise, Batı Trakya Türkleri’nin yaşadıkları sorunları bizzat dernek başkanından dinlemiş olmanın önemli olduğunu belirterek, “Bizlere aktardığınız sorunların tarafımızdan çözülebilmesi bizleri mutlu eder. Ayrıca eğitim ve bilgilendirme hususunda her zaman destekçiniz olacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X