Shanahan’dan Türkiye açıklaması: Her zaman halletmemiz gereken zorluklar olacaktır

Arnavutluk Savunma Bakanı Otla Xhaçka ile ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) bir ara gelen Shanahan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Shanahan’dan Türkiye açıklaması: Her zaman halletmemiz gereken zorluklar olacaktır

Milli Savunma Bakanı Akar ile gerçekleştirdiği görüşmede Türkiye ile  ABD arasındaki konulara ilişkin bir ilerleme kaydedip kaydetmediğine yönelik  soruya Shanahan, şu yanıtı verdi:

“Kaydettim. Bakan Akar, yani onlar (Türkler) stratejik bir ortaktır ve  her zaman halletmemiz gereken zorluklar olacaktır. Onun için hazır buradayken  oturup konuştuk. Onunla görüşmek hoşuma gidiyor. Bu da o görüşmelerden biriydi  herhangi bir not yok. Nerede tıkandık, nasıl çıkarız gibisinden bir şeydi ve ben  şunu ifade ettim; biz pozisyonlardan ziyade menfaatlere odaklandık.”

Shanahan ayrıca, “(Türkiye’ye) Müşterek taaruz uçağını (F-35) teslim  ettiğimizde onu ziyaret etmek istediğimi söyledim.” diye konuştu.

Bakan Akar, Amerikan Türk Konseyi (ATC) 37. Yıllık Konferansı  kapsamında Washington’a gerçekleştirdiği ziyarette, salı günü Shanahan ile  görüşmüştü.

Türkiye ile güvenli bölge görüşmeleri

Diğer taraftan, gün içinde Pentagon’da düzenlenen basın toplantısında  Suriye’nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölgenin Türkiye tarafından  kontrol edilmesi konusundaki bir soruya Pentagon Sözcüsü Charles E. Summers,  toplantı sonrası yazılı yanıt verdi.

Summers, “Türkiye-Suriye sınırındaki güvenlik kaygılarına yönelik  Türkiye ile yoğun görüşmelere devam ediyoruz. Bugüne kadarki görüşmelerimiz  verimli geçti. Kuvvetlerimizi çekerken koalisyonla beraber Suriye’de DEAŞ’ın  kalıcı olarak yenilmesini sağlayacağımıza ve bölgeyi istikrarsızlaştıracak bir  güç boşluğunu engellemek, Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarını ele almak ve  DEAŞ ile mücadelede ortaklarımızı korumak dahil Başkan’ın (Donald Trump)  Suriye’deki diğer hedeflerine de ulaşacağımıza inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X