Sıcak yaz ‘ölüm’ getirdi

Fransa’da Haziran ve Temmuz’da görülen sıcak hava dalgasında toplam bin 435 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Sağlık Bakanı Buzyn, ölenlerin yarısının 75 yaşın üzerinde olduğunu açıkladı.

Sıcak yaz ‘ölüm’ getirdi

Bu yaz Kuzey Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına giren Avrupa son yılların en sıcak günlerini yaşadı. 
Fransa’da da Haziran’da hava sıcaklığı 46 dereceye çıkarak tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Başkent Paris’te de Temmuz’da hava sıcaklığı 42,6 dereceye ulaşmıştı. Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre 24 Haziran’la 7 Temmuz arasındaki ilk sıcak hava dalgasında 567 kişi hayatını kaybetti. 21-27 Temmuz arasındaki ikinci dalgada da 868 kişi öldü. Bakanı Buzyn, ölenlerden 10’unun iş yerlerinde hayatını kaybettiğini açıkladı.

KIRMIZI ALARM

Sıcak hava dalgasında ülkenin bazı bölgelerinde ‘kırmızı alarm’ verilmiş, okullar ve kamu kuruluşlarının düzenlediği pek çok etkinlik iptal edilmişti.

Paris’te acil yardım hattı açılırken, belediyeye ait binalarda ‘serinleme odaları’ kurulmuştu. 
Sıcak hava dalgası komşu ülke İspanya’da orman yangınlarına neden olmuş, yangınlar Katalonya’da büyük yıkıma yol açmıştı.

İngiltere, Belçika, Almanya, Lüksemburg ve Hollanda’da bu yaz aşırı sıcaklar görüldü. Ancak şimdiye kadar bu ülkelerden hiçbiri kaç kişinin hayatını kaybettiğiyle ilgili açıklama yapmadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X