Şiddet kurbanı Songül’e gözyaşlarıyla veda

Bursa’da düğününe bir gün kala nişanlısı tarafından dövülerek öldürülen genç kadın, son yolculuğuna uğurlandı. Nikah töreni yerine cenaze töreninde bir araya gelen yakınları sinir krizleri geçirirken onlarca kadın, Songül Yalçın için eylem yaptı.

Şiddet kurbanı Songül’e gözyaşlarıyla veda

Bursa’da, Songül Yalçın (25), daha önce hazırlattıkları gelinliği teslim almak için düğünlerinden bir gün önce 3 yıllık nişanlısı olan Yunus Emre Akar’ın (32) merkez Osmangazi ilçesi Hüdavendigar Mahallesi’ndeki evine gitti.

İkili arasında takı meselesi ve düğünden sonra yaşayacakları şehirle ilgili tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Yunus Emre Akar, nişanlısını evin banyosunda uzun süre darp etti. Yunus Emre Akar, Yalçın’ın baygınlık geçirmesi üzerine evden ayrıldı. Fatura borçlarını ödeyen damat adayı, yaklaşık 20 dakika sonra eve döndü.

Nişanlısının hala aynı yerde baygın yattığını gören şüpheli, 112 Acil Servis’i arayıp Yalçın’ın banyoda kayarak düşüp yaralandığını söyledi.

Olay yerine gelen sağlık görevlileri, birçoğu başında olmak üzere vücudunun birçok yerinde darp izleri bulunan kadını, Çekirge Devlet Hastanesine götürdü.

Yoğun bakımda tedavi altına alınan Songül Yalçın, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Boynundaki tırnak izleri ele verdi

Konuyla ilgili Yunus Emre Akar’ın ifadesine başvuran İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, damat adayının boynundaki tırnak izlerinden şüphelendi.

Devam eden sorgu neticesinde Yunus Emre Akar, olayı kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf etti.

Tartışmanın nedeni takı ve başka şehirde yaşama konusu

Şüphelinin ifadesinde, nişanlısıyla kendisine ait evde gelinlik almak için buluştuklarını, bu sırada aralarında önceden beri devam eden takı meselesi ile düğünden sonra başka şehirde yaşama konularında tartışma çıktığını söylediği belirtildi.

Yunus Emre Akar’ın, tartışma sırasında nişanlısını banyoda darp ettiğini, baygınlık geçirmesi üzerine hem kendisinin sakinleşmesi hem de Songül Yalçın’ın kendine gelmesi için onu bırakarak evden ayrıldığını anlattığı ifade edildi.

Tutuklandı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

iha-20190711aw751728-7.jpg

Son yolculuğuna uğurlandı

Nişanlısı tarafından vahşice öldürülen Songül Yalçın’ın cenazesi, Emek Mahallesi’ndeki Adnan Menderes Camii’ne getirildi. Buradaki cenaze törenine Yalçın’ın annesi katılmazken, acılı baba kızının tabutu başında gözyaşı döktü.

iha-20190711aw751728-8.jpg

Tabutuna duvağı serildi

Tabutunun üzerine duvak örtülen Songül Yalçın, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

iha-20190711aw751728-2.jpg

Protesto edildi

Öte yandan, Songül Yalçın’ın düğünü yerine cenazesinde bir araya gelen yakınları ve çok sayıda kadın, Yalçın’ın öldürülmesini protesto etti.

Kadınlar Songül Gelin için yazılan bir şiiri okuyarak ‘Kadına uzanan eller kırılsın’ diye slogan attı. 

iha-20190711aw751728-11.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X