Şiddetli patlama! Ölü ve yaralılar var

Dün akşam saat 18.00’i birkaç dakika geçtiğinde Beyrut limanında meydana gelen yıkıcı bir patlama en az 100 kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken, binlercesini de yaraladı ve Lübnan başkentinin büyük bir bölümünü yerle bir etti. Patlamanın sebebi hakkında yapılan birden fazla açıklama kafaları karıştırırken, gübre bombalarının ana bileşeni olan 2 bin 750 tondan fazla yüksek patlayıcı amonyum nitratın, altı yıl boyunca durduğu depoda çıkan yangının yayılmasıyla patladığı düşünülüyor. ABD’li patlayıcı uzmanının kritik son dakika açıklaması kafaları karıştırırken, Lübnan Kızılhaçı, Beyrut’taki patlamada 100’den fazla ölü olduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Lübnan’daki patlamada yaralanan vatandaş sayımız 6’ya yükseldi. 5’i hafif yaralı, ameliyat olan bir vatandaşımızın da durumu iyiye gidiyor. Aileleriyle de iletişim halindeyiz” dedi. İşte tüm gelişmeler…

Şiddetli patlama! Ölü ve yaralılar var

Lübnan’ın başkenti Beyrut büyük bir patlama ile sarsıldı.

Lübnan resmi ajansı NNA’nın haberine göre, Beyrut Limanı’nda patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda yangın çıktı.

Yangın nedeniyle güçlü bir patlama meydana geldi. Patlama sesi başkentin banliyölerinden de duyuldu.

İtfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek için olay yerine kısa sürede ulaştı.

LÜBNAN SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Lübnan’daki Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 30 kişi öldü, 2 bin 500 kişi yaralandı.

Sağlık Bakanı Hamad Hasan, Beyrut’taki patlamada ilk belirlemelere göre 30 kişinin öldüğünü, 2 bin 500 kişinin yaralandığını belirtti.

Yerel medyada ise ölü sayısının açıklanan resmi rakamlardan çok daha fazla olduğu ileri sürüldü.

LÜBNAN BAŞBAKANI: SORUMLULARDAN HESAP SORULACAK

Lübnan Başbakanı Hassan Diyab yaptığı açıklamada, “Lübnan’da bugün yaşanan felaketin (Beyrut’taki patlama) sorumlularından hesap sorulacak” ifadelerini kullandı.

BEYRUT VALİSİ GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Gözyaşlarına hakim olamayan Beyrut Valisi Mervan Abbud, limandaki patlamayı Hiroşima ve Nagazaki’ye benzetti.

3 KATLI BİNA YIKILDI: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

Beyrut’ta meydana gelen patlamanın etkisiyle 3 katlı bir binanın yıkıldığı, enkaz altında hala insanların olduğu belirtildi.

Eski Başbakan Saad el-Hariri’nin evinin yakınlarında meydana gelen patlamada Hariri’nin evinde ve çevre binalarda büyük hasar oluşurken, eski başbakanın sağlık durumunun iyi olduğu ve olayı takip ettiği belirtildi.

TÜRKİYE’NİN BEYRUT BÜYÜKELÇİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl, Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Meydana gelen büyük patlama sonucu başkent Beyrut’un korkunç şekilde sarsıldığını aktaran Çakıl, patlamanın olduğu bölgeye oldukça yakın bir noktada bulunan Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği rezidansının da hasar gördüğünü ve oradan ayrılmak durumunda kaldıklarını kaydetti.

Şu ana kadar patlamada 2 Türk vatandaşının yaralandığı bilgisine ulaştıklarını belirten Çakıl, bunların durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X