Sigaraya yeni yasaklar geliyor!

Dumansız hava sahası için 3 yıllık yeni bir dönem başlatılıyor. Sağlık Bakanlığı yeni eylem planıyla tütün ürünleri kullanımını azaltmayı ve toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Sigaraya yeni yasaklar geliyor!

KAPLAMA VE KILIFA AYAR: Sağlık uyarılarını kapatan kaplama ve benzeri kılıfların önüne geçilecek. 

GENÇLERE KİMLİK DENETİMİ: Gençlerden 18 yaş için kimlik sorulacak. Eğitim kurumlarına 100 metre mesafede sigara satışı yasaklanacak. 

BIRAKIN MESAJLARI: Sigara Bırakma Hattı hizmetleri SMS, elektronik posta ve web uygulamaları aracılığı ile geliştirilecek. 

TİRYAKİSİZ İŞYERLERİ GELİYOR: Sigara içen çalışanı bulunmayan işyerlerinin olması için özendirme çalışması yapılacak. 

VERGİLER ÇAPRAZ GELECEK: Sigara ve diğer tütün ürünlerinin vergilendirme politikası, karşılıklı olarak birbirlerine yönelmeye yol açmayacak şekilde düzenlenecek. 

TÜFE’DEN ÇIKARILACAK: Tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) tütün ve tütün ürünlerini içermemesine yönelik gerekli mevzuat düzenlemesi için çalışma başlatılacak. 

ÇİFTÇİYE TEŞVİK: Tek sigara, yaprak sigara kâğıdının satışı önlenecek. Tütün üretiminden vazgeçen üreticilere alternatif önerilecek. 

Ulusal Tütün Kontrol Programı 2015-2018 Eylem Planı açıklandı:

* Kara paket geliyor

* Bina girişlerinde sigara içilmeyecek

* Tütün üretiminden vazgeçen çiftçiye teşvik

* Sigara satışında kimlik gösterilecek

* Tek sigara satışı yasaklanacak

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X