Sığınmacı krizi büyüyor

Aralarında hamile kadın ve çocukların da bulunduğu 629 sığınmacıyı taşıyan, İtalya ve Malta’nın kabul etmeyerek tepki çektiği Aquarius gemisi Avrupa içinde kriz çıkardı.

Sığınmacı krizi büyüyor

İtalya, kendilerine yönelik eleştirilerinin ardından Fransa’nın Roma Büyükelçisi’ni Dışişileri’ne çağırdı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İtalya’nın Akdeniz’de sıkışıp kalan göçmenleri sert bir dille eleştirmiş ve bu tavrın uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurgulamıştı.

İtalya’da yeni göreve gelen sağ popülist hükümet ise geri adım atmayarak Fransa’yı ikiyüzlülükle suçlamıştı. Bu atışma şimdi diplomatik bir krize dönüşmüş durumda. Zira, İtalyan Dışişleri bu sabah, Fransa’nın Roma Büyükelçisi’ni çağırarak açıklama istedi.

İSPANYA’DAN İNSANLIK DERSİ

İtalya, geminin limanlarına yanaşmasına izin vermemişti. Aşırı sağcı Liga Partili İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, mülteci taşıyan tekne ve gemilere artık İtalyan limanlarına giriş izni vermeyeceklerini belirterek bir diğer Akdeniz ülkesi Malta’yı mültecileri kabul etmeye çağırmıştı.

Malta da gemiyi kabul etmeyeceğini açıklarken, pazartesi günü İspanya’daki yeni sosyalist Başbakan Pedro Sanchez 629 sığınmacıya sınırlarını açma kararı aldıklarını duyurmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X