Sığınmacılara biber gazlı müdahale

Macaristan-Sırbistan sınır kapısında Macaristan’ın kapıları açmasını bekleyen yüzlerce sığınmacı ile Macar polisi arasında arbede çıktı.

Sığınmacılara biber gazlı müdahale

Macaristan-Sırbistan sınırının Sırp tarafında kapıların açılmasını bekleyen yüzlerce sığınmacıya polis müdahale etti. Sığınmacıların Sırp-Macar sınırını kapatan demir kapıyı zorladıkları ve bunun üzerine Macar polisinin tazyikli su ve biber gazı ile göstericilere müdahale ettiği görüldü. Devrilen kapı polis kordonu ile kapatıldı.

Müdahale üzerine sığınmacılar da polise tahta parçaları, taş ve şişelerle karşılık verdi. 

Sığınmacıların, Macar tarafına ”Bizler mülteciyiz. Barış için burdayız. Kavga etmek istemiyoruz. Size hiç bir kötülüğümüz dokunmadı” diye seslendikleri görüldü.

Sırbistan Macaristan’ı protesto etti 

Öte yandan Sırbistan, Macar polisinin Macar-Sırp sınırındaki ortak bölgede sığınmacılara tazyikli su ile müdahale etmesini protesto etti. 

Sırbistan Sosyal İşler Bakanı Aleksandar Vulin, yaptığı açıklamada, Macaristan-Sırbistan sınırındaki ortak bölgede dünden beri kapıların açılmasını bekleyen yüzlerce sığınmacı ile Macar polisi arasındaki arbedede Macar polisinin tazyikli su kullanmasını protesto ettiklerini açıkladı.

Macar polisinin iki ülke arasındaki ortak bölgede sığınmacılara tazyikli su ile müdahale etmeye hakkının olmadığını savunan Vulin, ayrıca Macaristan’ın sınır kapısını kapatmasından dolayı sığınmacıların uğradıkları hayal kırıklığını anladığını belirtti.

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Röszke-Horgos sınır kapısının 30 günlüğüne kapatıldığını açıkladı.

Macaristan-Sırbistan sınırı arasındaki ortak bölgesinde dünden beri kapıların açılmasını bekleyen yüzlerce sığınmacı ile Macar polisi arasında bugün arbede çıkmıştı. Macar polisi, sınırı kapatan demir kapıyı zorlamaları üzerine sığınmacılara tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X