Sığınmacıları Bırakıp Kaçtı

Muğla’da dün gece Marmaris’ten bir minibüse 37 kişilik sığınmacıyı bindiren şoför, Karabörtlen Jandarmasının yol kontrolüne takılınca sığınmacıları bı…

Sığınmacıları Bırakıp Kaçtı

Muğla’da dün gece Marmaris’ten bir minibüse 37 kişilik sığınmacıyı bindiren şoför, Karabörtlen Jandarmasının yol kontrolüne takılınca sığınmacıları bırakıp kaçtı. Marmaris’ten 34 DL 6579 plakalı bir araca 20 Suriye ve 17 Irak uyruklu sığınmacıyı Köyceğiz istikametine taşıyan araç sürücüsü yolda Karabörtlen Jandarmasının yol kontrolünüz görünce aracını durdurarak sığınmacıları bırakıp kaçtı. Jandarma ekipleri araçta yaptıkları incelemede 17 ırak ve 20 Suriyeli sığınmacıyı Ula İlçe Jandarma Komutanlığına getirdi. Sığınmacılardan 9’u çocuk 10’u kadın toplam 37 kişi geceyi Ula İlçe Jandarma Karakol Komutanlığında geçirdi. Jandarma tarafından sığınmacılara yiyecek ve içecek yardımı yapılırken, 17 Irak uyruklu sığınmacı tekrar Marmaris’e gönderildi. 37 KİŞİYE 17 CAN YELEĞİ Suriye uyruklu sığınmacıların çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşurken, Irak ve Suriyelilerin İzmir ve İstanbul’dan gelerek Marmaris’te toplandıkları öğrenildi. Yakalanan sığınmacıların üzerinden 17 adet can yeleği cıktı. Can yelekleri ile Dalaman veya Göcek koylarına bırakılmaları beklenen sığınmacıların tamamı Marmaris’e teslim edilecekleri öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X