Şiir tutkunları festivalde buluşuyor

Nilüfer Belediyesi’nce 11-14 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği 3. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali, Türkiye ve dünyadan şiir tutkunlarını Bursa’da bir araya getiriyor.

Şiir tutkunları festivalde buluşuyor

Dilek Atlı

Nilüfer Belediyesi, Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali’nin üçüncüsünü şiirseverler ile buluşturmaya hazırlanıyor.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 11-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 3. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali’nin programını, düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Toplantıda, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile organizasyon sorumlusu Meltem Öztürk de yer aldı. 

Başkan Mustafa Bozbey,  6 ülkeden 14 şairin katılacağı festivalin 4 gün süreceğini belirterek,  “Şiir Festivali, şiir çevrelerinde de benimsendi, katılımlar konusunda aylar öncesinden talepler geldi ve son şekli, titiz bir değerlendirme sonucunda verildi” dedi. Bozbey, sözlerine şöyle devam etti:  “Bu şairlerden 5’i Hollanda, Hindistan, Hırvatistan, Makedonya ve Ukrayna’daki kardeş kentimiz Mykolaiv’den. Türkiye’den sevilen şairler Lale Müldür, Aba Müslim Çelik, Betül Dünder, Cevat Çağan, Duygu Kankaytsın, Çiğdem Sezer, Gülümser Çankaya, Onur Sakarya ve Selahattin Yolgiden de festival boyunca bizlerle birlikte olacak. Nâzım Hikmet Kültürevi, Konak Kültürevi, Üç Fidan Parkı ve Misi Edebiyat Müzesi’nde, dört gün boyunca şiir sesleri yankılanacak.” 

5-018.jpg

ADALET TEMASI İŞLENECEK… 

Festivalin bu yılki temasının “Adalet” olduğunu da vurgulayan Bozbey, 3. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali’yle yaşamın önemli bir parçası olan ‘adalet’ kavramına dikkat çekmek istediklerini söyledi. Bozbey, Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Şiir Kulesi’nde de her gün saat 14.00’te şiir okunduğunu hatırlattı. 

3. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali’nin, 11 Ekim’de Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenecek “Ezginin Günlüğü” konseriyle başlayacak.  14 Ekim’deki kapanış gecesinde ise Ziya Azazi, ‘Dervish’ isimli dansıyla sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Festivalin organizasyon sorumlusu Meltem Öztürk de, festival boyunca şiiri, diğer sanat dallarından ayrı tutmadan, farklı disiplinlerle harmanlayarak okumalar, şair buluşmaları, resim sergisi, sinema ve dans gösterilerine kadar birçok etkinlik düzenleneceğini söyledi. Öztürk, festivale ilişkin detayları şu şekilde açıkladı: “Okullarda, şiir atölyeleri ve okumaları gerçekleştirilecek. Bu yıl farklı olarak, Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, ‘Duvarları Şiirle Aşmak’ isimli şiir okumaları yapacağız. Aynı zamanda Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’nde de şiir okumaları gerçekleştirilecek. Ayhan Bozkurt, ‘Söz Simyacıları’ söyleşisinde bizlerle birlikte olacak. Yönetmenliğini Pelin Esmer’in yaptığı ‘Yararlı Bir Şey’ ve Alexei Guerman yönetmenliğindeki ‘Dovlatov’ isimli filmler de festival kapsamında gösterime sunulacak. Varlık Yayınları’nın 85’inci yılı dolayısıyla Misi Edebiyat Müzesi’nde sergi açılacak. Şiir Kulesi’nde, sevilen şairlerin şiirleri yankılanacak. Nilüfer Belediyesi Dans Atölyesi de, dans gösterisiyle bizlerle birlikte olacak.” 

Basın toplantısının ardından katılımcılara, çeşitli şairlerin kitapları armağan edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X