Sık sık turşu yerseniz beyninizde şaşırtıcı bir şey olacak!

Hepimiz balığın beyin gelişimimize fayda sağladığını biliriz. Bu araştırmada ise beynimizin daha iyi çalışmasını sağlayan yepyeni bir yiyecek ile tanışacağız, üstelik rahatlıkla her yerde bulabileceğimiz bir yiyecek: TURŞU!

Sık sık turşu yerseniz beyninizde şaşırtıcı bir şey olacak!

Ancak her turşunun beyin üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğunu söyleyemiyoruz. Virginia’daki William&Mary Üniversitesi’nde yapılan araştırmada, dereotlu turşu gibi doğal olarak fermente edilmiş (mayalanmış) yiyeceklerin yüksek miktarda serotonin (mutluluk hormonu) üretilmesine fayda sağladığı ortaya çıkarılmıştır.

Sürekli olarak endişe ve depresyon halinde olan insanlar için turşu, vücutlarındaki serotonini (mutluluk hormonunu) arttıracağından tam aranan yiyecektir.

TURŞU VE MUTLULUK

Ağzımıza bir turşu aldığımızda, beynimizin yanı sıra bağırsaklarımıza da birçok etkide bulunur. Dereotlu turşu gibi fermente edilmiş yiyecekler probiyotik adı verilen yararlı bakterileri taşırlar. Endişe ve probiyotikler üzerine birçok araştırma yapılmıştır. Bu araştırmaların birinde, fareler kullanılarak endişeli ve stresli bir periyotta probiyotiklerin nasıl etkileri olduğu saptanmaya çalışılmıştır. Turşuda bulunan bu probiyotiklerin, ruh halimizi değiştirme ve bağışıklık sistemimiz üzerinde önemli etkileri olduğu çeşitli araştırmalarla ortaya çıkarılmıştır. Ayrıca turşuların insanların stresini azalttığı Maryland Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada kanıtlanmıştır.

turşu

DAHA FAZLA FERMENTE EDİLMİŞ (MAYALANMIŞ) YİYECEKLER TÜKETİN!

Dereotlu turşunun haricinde, yararlı bakteri taşıyan başka yiyecekler de vardır. Yoğurt, lahana turşusu, bitter çikolata bu yiyeceklerden bazılarıdır. Bu tip yiyecekler yoğun miktarda sodyum taşıdığından çok fazla tüketilmesi durumunda bazı midesel problemleri ortaya çıkarabilir bu yüzden kararında tüketmek sizler için en iyisi olacaktır.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X