Şike davası yeniden başladı

“Futbolda şike” davasında haklarında verilen hüküm Yargıtay’ca onanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Yıldırım’ın da aralarında yer aldığı 6 sanığın yeniden yargılanmasına başlandı.

Şike davası yeniden başladı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanıklar Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Olgun Peker’in de aralarında yer aldığı 5 sanık ile avukatları katıldı. Sanık Selim Kımıl ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, müdahil olarak Trabzonspor ve Türkiye Futbol Federasyonu avukatları da hazır bulundu.

Duruşma salonu küçük olduğu için basın mensupları ile yöneticiler arasında yer tartışması yaşandı. 

Duruşma, sanıkların kimlik tespitiyle başladı. Ardından söz alan Trabzonspor’un avukatları, reddi hakim talebinde bulundu.

Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun ise reddi hakim talebinin reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, talebi karara bağlamak için duruşmaya ara verdi.

Adliye önünde gerginlik

Bu arada, bir grup Fenerbahçe taraftarı Aziz Yıldırım’a destek vermek amacıyla Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanmaya başladı. Gruptakiler, adliye önündeki meydanda çeşitli pankartlar açarak, sloganlar attı. Polis ekiplerinin adliye önünde geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Öte yandan, adliye önüne gelmek isteyen Trabzonsporlu bir grup taraftara, güvenlik gerekçesiyle polis izin vermedi. Polis, Trabzonsporlu taraftarları Çağlayan metrobüs durağına doğru yönlendirdi. Bu sırada, duraktan adliye önüne gelmek isteyen üzerinde Fenerbahçe forması bulunan bir kişi ile oradaki Trabzonsporlu taraftar grubu arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polisin çıkan olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

Davanın geçmişi

Kapatılan Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu’nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkındaki kararının temyiz incelemesini 17 Ocak’ta tamamlayan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker hakkında verilen hapis cezalarını onadı.  

Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin verdiği onama kararına itiraz eden Yıldırım’ın avukatları, şike davasında “adil yargılanma hakkının ve doğal hakim ilkesinin ihlal edildiği” iddiasıyla 14 Şubat 2014’te Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Yargıtay’ın “bozma” ve “onama” kararları verdiği dava dosyaları, 2 Mayıs 2014’te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Aziz Yıldırım’ın avukatları, mahkemeye başvurarak yeniden yargılanma talep ederken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da 7 Haziran 2014’te talebe ilişkin verdiği mütalaada, Aziz Yıldırım ile İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak ve Ahmet Çelebi bakımından yargılamanın yenilenmesine karar verilmesini istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, avukatların yaptığı başvuru üzerine 23 Haziran 2014’te verdiği kararla hakkındaki hüküm Yargıtay tarafından onanan, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanmasına ve infaz işlemlerinin geri bırakılmasına hükmetti.

Üst mahkeme sayılan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de 29 Eylül 2014’te, Trabzonspor ve Bucaspor kulüplerin 6 sanığın yeniden yargılanması kararına yaptığı itirazı reddederek, bu kişilerle ilgili davanın yeniden görülmesini kararlaştırdı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X