Şimdi de belediyelerin notunu kırdı…

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin kredi notunu düşürmesinin ardından yedi Türk şirketinin notunu bir kademe indirdi. Moody’s, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notlarını da Ba1’den Ba2’ye revize etti.

Şimdi de belediyelerin notunu kırdı…

Ülke notlarındaki düşüşten kaynaklanıyor

Şirketlerden beşi yatırım yapılabilir seviyedeki notlarını kaybederken, Moody’s açıklamasına göre not indirimleri ülke notlarındaki bir kademe düşüşten kaynaklanıyor.

Anadolu Efes, Coca Cola İçecek, Koç Holding, Turkcell ve Ordu Yardımlaşma Kurumu’nun (OYAK) notları yatırım yapılabilir en alt düzey olan Baa3’ten Ba1’e, yani spekülatif olarak adlandırılan düzeye indi.

İstanbul ve İzmir Büyükşehir’in notları düştü

Moody’s ayrıca Doğuş Holding ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) kredi notlarını bir kademe indirerek Ba1’den Ba2’ye düşürdü. Kuruluş Şişecam’ın ve Tüpraş’ın kredi notlarını ise Ba1, Erdemir’in notunu Ba2 olarak teyit etti.

Öte yandan Moody’s, İstanbul ve İzmir Büyükşehir’in notlarını da düşürdü. Kurum, Türkiye’nin kredi notunu Ba1’den Ba2’ye indirmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notlarını Ba1’den Ba2’ye revize etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X