‘Şimdi örgütlenme zamanı’

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, sektörde 1,5 milyon kayıtlı çalışan olduğunu belirterek, ”1 milyonun üzerinde sendikasız arkadaşımız var. Şimdi tam da örgütlenme zamanı” dedi. 

‘Şimdi örgütlenme zamanı’

ASLIHAN AYDIN

Sendikanın Osmangazi Şubesi’nin dün Podyum Davet’te gerçekleştirilen genel kuruluna katılan Pevrul Kavlak, burada yaptığı konuşmada, sözleşme sürecinde, emekçinin sonuna kadar direndiğini ve büyük işler başardıklarını vurguladı. Altı aylık enflasyonun 3,2 olduğu koşullarda, yüzde 24,63 zam aldıklarını hatırlatan Kavlak, ”Yani enflasyon üzerine yüzde 21’in üzerinde refah payı aldık. Bu çıtayı koyduğumuz yerden indirmemek gibi bir görevimiz var. Daha kaliteli üreteceğiz. Pastayı büyüteceğiz, o pastadan hak ettiğimiz payımızı da söke söke alacağız. 14 ay sonra yeni sözleşmemiz için start vereceğiz. Türk Metal her sözleşmede çıtayı biraz daha yukarı koyacak” diye konuştu.

ORTAK MÜCADELEMİZ

Ocak ayında Çalışma Bakanlığı istatistiklerinin yayımlandığını anımsatan Kavlak, ”Metal sektöründe çalışan kayıtlı işçi sayısı 1,5 milyon civarında. Biz 203 binin üzerindeyiz. Diğer sendikalarda da, metal işkolunda taş çatlasa 300 bin sendikalı işçi var. Yani, 1 milyonun üzerinde sendikasız arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımızın önemli bir kısmını bir an önce örgütlemek zorundayız. Şimdi tam da örgütlenme zamanı. Bu mücadele, tüm işçi sınıfının ortak mücadelesidir” diye konuştu. 

GEMLİK YAZAKİ İÇİN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Gemlik Yazaki’de yaşananlarla ilgili de konuşan Kavlak, ”O işçiler bir örgütlenme mücadelesi veriyor. İşveren, örgütlenmenin önünü kesmek için, her türlü baskıyı uyguluyor. 70 civarında arkadaşımız işten atıldı. Bu arkadaşlarımız için tüm hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Buradan işverene sesleniyorum: İnsanların ekmeğiyle oynamayın. İnsanların anayasal haklarına saygı gösterin” ifadelerini kullandı. Kavlak, Türk Metal Sendikası üyelerini de, Yazaki’deki arkadaşlarını yalnız bırakmamaya davet etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X