Şimdilik kurtuldu

Öldürülme tehlikesi nedeniyle ailesinin yanından kaçarak Avustralya’ya gitmeye çalışan ancak Tayland havalimanında mahsur kalan Suudi kadının, ülkesine iade işleminin durdurulduğu açıklandı.

Şimdilik kurtuldu

Kuveyt’te tatilde bulunduğu ailesinin yanından cumartesi günü kaçan 18 yaşındaki Rahaf Muhammed el Kunun, Bangkok üzerinden Avustralya’ya gitmeye çalışıyordu. Öldürülme korkusu yaşadığı için Suudi Arabistan’a ve ailesine geri dönmek istemediğini belirten el Kunun, pasaportuna Bangkok havalimanında bir Suudi diplomat tarafından el konulduğunu iddia etmişti.

Yetkililer tarafından havalimanı oteline yerleştirilen el Kunun, ülkesine geri gönderilmesini engellemek için kendisini kapısına barikat kurduğu odasına hapsetmiş durumda. Twitter hesabından bir video paylaşan el Kunun, BM kendisi için koruma sağlayıncaya kadar odadan çıkmayacağını söyledi. Reuters’in telefonla ulaştığı el Kunun neden Avustralya’ya sığınmak istediği sorusuna, ‘Fiziki, duygusal ve sözlü taciz ve aylarca eve kapatılmak yüzünden.

Beni ölümle tehdit ediyorlar ve eğitimime devam etmeme engel oluyorlar. Seyahat etmeme, araba kullanmama izin vermiyorlar. Yaşamayı ve çalışmayı seviyorum, çok hevesliyim ama ailem yaşamama engel oluyor’ yanıtı verdi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X