‘Sınav Jokeri’ çetesi çökertildi

Başkalarının sınavına “kazanma garantisi” ile giren “Sınav Jokeri” çetesi çökertildi. Gözaltına alınan 21 şüpheliden 13’ü tutuklandı.

‘Sınav Jokeri’ çetesi çökertildi

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Müdürlüğü ekipleri, üyelerinin kendilerini “Sınav Jokeri” diye adlandırdığı çeteyi çökertti.

Üniversite adaylarına “kazanma garantisi” veren çete üyeleri, bir süre önce polis ekipleri tarafından teknik takibe alındı. Çete üyelerinin, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Balıkesir Üniversitesi’nde öğrenim gören zeki öğrencileri tespit ederek, başkalarının yerine sınavlara girmeleri için yüksek miktarda para teklifiyle ikna ettiği belirlendi. İkna edilen öğrencilerin toplu olarak Şanlıurfa’ya götürüldüğü saptandı.

Şanlıurfa’daki etüt merkezinin yöneticisinin, seçilmiş öğrenciler için “yerine sınava girecekleri kişinin bilgilerinden oluşan sahte kimlikleri hazırladığı” tespit edildi. Zeki öğrencilerin, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Balıkesir Üniversitesi’nde yaz okuluna kalanların yerine sınava girdiği öğrenildi.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda polis ekiplerince düzenlenen raporlar ise Kütahya ve Şanlıurfa emniyet müdürlüklerine gönderilince operasyon başladı. Kütahya’da 5, Şanlıurfa’da 16 şüpheli dün gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 21 kişiden 13’ü tutuklanırken, 8’i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X