Sınavla öğrenci alacak okullar belli oldu

Ortaokuldan mezun olan öğrenciler için yapılacak 1 Haziran’da yapılacak olan Liseye Giriş Sınavı (LGS) ile illerde belirlenen okullara puanı yeten öğrenciler yerleştirilecek. 

Sınavla öğrenci alacak okullar belli oldu

DERYA DEMİR

Bursa’da bu yıl 64 okul, 5 bin 100 kontenjanı ile öğrenci alırken, Türkiye genelinde ise, lise sayısı bin 531, kontenjan da 139 bin 120 olarak belirlendi. Belirlenen liste ile okul sayısı 164, kontenjan da 11 bin 700 arttı. 

3 OKUL LİSTE DIŞI…

Yaklaşık 42 bin 8’nci sınıf öğrencisi bulunan Bursa’da da listeye yeni 7 okul eklenirken, geçen yıl sınavla öğrenci alan 3 okul ise proje okulu kapsamı dışında tutuldu. Buna göre; Bursa’da sınavla öğrenci alacak okul sayısı 60’tan 64’e, kontenjan ise 4 bin 500’den 5 bin 100’e yükseldi. Bu 64 okul da; 42 meslek anadolu lisesi, 9 imam hatip, 9 anadolu lisesi, 6 da fen lisesi olarak ayrıldı. Geçen yıl sınavla öğrenci alan Nilüfer Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Osmangazi İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ovaakça Şarık Tara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yıl sınavla öğrenci almayacak. Bu yıl sınavla öğrenci alacak yeni 7 okul ise; Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nilüfer Hüseyin Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Orhangazi Süleymanşah Anadolu İmam Hatip Lisesi, Osmangazi BTSO Hayri Terzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Osmangazi Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Osmnangazi Yeniceabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

MEVCUT OKULLARDA 330 YENİ KONTENJAN…

Yeni okulların yanı sıra birçok okulda kontenjan artırımına gidildi. Buna göre; İnegöl Halil İnancık Sosyal Bilimler Lisesi’nde kontenjan 90’dan 120’ye, Mudanya Turhan Tayan Anadolu Lisesi’nde 180’den 210’a, Nilüfer Ahmet Erdem Anadolu Lisesi’nde 210’dan 240’a, Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi’nde 60’dan 90’a, BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi’nde 60’dan 90’a, Bursa Anadolu Kız Lisesi’nde 210’dan 240’a, Bursa Anadolu Lisesi’nde 210’dan 240’a, Bursa Erkek Lisesi’nde 240’dan 270’e, Osmangazi Gazi Anadolu Lisesi’nde 180’den 210’a, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 3 faklı bölümünde 10’ar yeni kontenjan ve Yıldırım Ulubatlı Hasan Lisesi’nde kontenjan 150’den 180’e çıkarıldı. 

“BU SİSTEM DEĞİŞMELİ”…

Kontenjanı ve okul sayısını değerlendiren Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona, “Kontenjanların geçen yıla oranla yüzde 13 arttırıldığını görüyoruz. Kontenjan arttırılması, yeni sistemin ihtiyacı karşılamakta yetersiz kaldığının göstergesidir. Bakanlık bu sistemi her yıl aşama aşama değiştirmek yerine tamamen ortadan kaldırmalı. Ülkedeki tüm çocukları içine alan daha akılcı sistemler kurulmazsa, her yıl yüz binlerce gencimiz mağdur olmaya devam edecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X