Sınırda ortak askeri güç

Pakistan Başbakanı İmran Han ile bir araya gelen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ‘terörizmle mücadele için Pakistan ile sınırda ortak askeri güç kuracaklarını’ söyledi. 

Sınırda ortak askeri güç

Dün İran’ın başkenti Tahran’a gelen Pakistan Başbakanı İmran Han, Cumhurbaşkanı Ruhani tarafından resmi törenle karşılandı. İki lideri, heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.  Ruhani, Tahran ile İslamabad’ın ortak askeri güç kuracağını belirtti ve ‘İran-Pakistan sınırında güvenliğin sağlanması ve terörizmle daha etkin mücadele edilmesi için iki ülke sınır muhafızları ve istihbarat birimlerinin yer alacağı ‘Acil Müdahale Gücü’ olarak görev yapacak bir askeri birim kurulması konusunda anlaştık’ dedi.

Beluçistan bölgesinde yaşanan olayları hatırlatan Ruhani, ‘Geçen aylarda İran-Pakistan sınırında teröristlerin acımasız saldırılarına şahit olduk. Pakistan, insanlık dışı eylemlerde bulunan grupları terörist ilan etti ve onlarla terörizm çerçevesinde mücadele edecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X