‘Sıra Dışı Sinema’

Dijital televizyon platformu TV+, ‘Sıra Dışı Sinema’ etkinliğinde İstanbul’un tarihi mekanlarında sinemaseverlerle ödüllü filmleri buluşturuyor.

‘Sıra Dışı Sinema’

Dört farklı mekanda gerçekleşen gösterimlere ilişkin açıklamada bulunan Turkcell Dijital Medya ve Eğlence Servisleri Direktörü Barış Zavaroğlu, insanların sokakta yürürken yanlarından geçtiği ancak dikkatini çekmeyen tarihi ve kültürel değeri yüksek mekanları tekrar hatırlatmak üzere projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Zavaroğlu, bu mekanlarda ilk kez sinema gösterimi yapma fikrinin de kendileri için çok ilgi çekici olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

‘TV+ yaklaşık 2,5 yıldır hem sinemanın hem de farklı sanat dallarının yanında duruyor. Antalya, Malatya ve Boğaziçi Film Festivali, Bomotiada’da yazın açık hava sinemaları, Bodrum’da film festivallerine destek verdik. Bu projenin de tamamlayıcı bir iş olacağını düşündük. O yüzden hem filmleri hem de mekanları çok özenle seçtik. Çok kolay olmadı. En uygun filmi, en uygun mekana yerleştirdik. Altı film, 4 farklı, tarihi ve kültürel değeri olan mekanda sinema gösterimi gerçekleştiriyoruz.’
Sirkeci Garı’nda yapılan ilk gösterimin ardından 1800’lü yıllardan kalma eski sinagog Zulfaris Karaköy’de ‘The Shape of Water’ filmi izleyiciyle buluştu. 

Etkinlik 24 Nisan’da İngiliz-Kırım savaşı anısına yapılan Kırım Kilise’sinde Cannes Film Festivali’nden En İyi Yönetmen Ödülü ile dönen Pawel Pawlikowski’nin ‘Cold War’ filmiyle devam edecek.

Penelope Cruz, Javier Bardem ve Ricardo Darin’in rol aldığı, yönetmen Asghar Farhadi’nin ‘Everybody Knows’ filmi, 25 Nisan’da Zulfaris Karaköy’de sunulacak.

Sıra Dışı Sinema, usta yönetmenler Alfred Hitchcock ile François Truffaut’nun yer aldığı Kent Jones imzalı belgesel film ‘Hitchcock Truffaut’ ile 3 Mayıs’ta Kırım Kilisesi’ndeki gösterimiyle sona erecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X