‘Siz de can kaybının önüne geçebilirsiniz’

İnegöl’de Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından, silahla gelişigüzel ateş edilmesiyle ilgili olarak camilerde ve çay ocaklarında bilgilendirme yapıldı. 

‘Siz de can kaybının önüne geçebilirsiniz’

Polisler tarafından yapılan bilgilendirmede, vatandaşlardan silahla ateş etmemeleri ve ateş edenlere karşı dikkatli olmaları istendi. 

Bilgilendirme toplantısında, çevreye rastgele ateş açılması sonucu oluşan olaylar sinevizyon eşliğinde vatandaşlara gösterildi. Polisler, ‘Ülkemizde her yıl düğün, sünnet, asker uğurlamasında yaklaşık 700 vatandaşımız eğlence maksatlı silah kullanmasından dolayı hayatını kaybetmekte, 2 bine yakın kişi yaralanmaktadır” dediler. 

İHBARLAR GİZLİ…

Bu gibi eğlencelerde ölümlerin ve yaralanmaların önüne geçmek için toplumsal bilincin oluşmasının büyük önem taşıdığını ifade eden polisler, “Bizim vatandaşlarımızdan istediğimiz, eğlenceyi düzenleyen tarafların kanaat önderlerinin, sözü geçen büyüklerinin silah kullanılmaması yönündeki niyetlerini ortaya koymalarıdır. Her türlü rastgele silah sıkılması durumlarında 155 polis imdat hattına yapacağınız ihbarlarda, yapılan ihbarın gizliliğinin esastır. İhbarla sizler de bir can kaybının önüne geçebilirsiniz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X