Sizleri feda etmeyiz

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, kokart takma töreninde hakemlere seslendi

Sizleri feda etmeyiz

‘VAR sisitemiyle hata minimuma indi’ diyen Başkan Demirören, ‘Ben ve yönetim kurulum, hiçbir takım, hiçbir kişi, hiçbir camia için hiçbir hakemimizi feda etmeyiz’ şeklinde konuştu.   

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 2018-2019 sezonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Kış Semineri kapsamında düzenlenen FIFA kokart takma töreninde konuştu. Göreve geldikleri günden beri hakemler için ayrı bir sayfa açtıklarını kaydeden Demirören, hakemlerin futbolun en önemli aktörlerinden biri olduğunu kaydederek, ‘Federasyonumuz hakemleri en iyi hale getirmeye çalıştı. Sizleri tebrik ederim. Harika bir ilkyarı geçirdik. İkinci yarının da harika geçeceğine inanıyorum’ dedi. 

HATA VARDI DİNLENDİRDİK

Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin olumlu izlerini gördüklerini belirten Başkan Demirören, ‘VAR sistemiyle futbolda hata minimuma indi. Futbol daha güzel hale geldi. Bekleme süresinde bir sıkıntı var ama onu da zamanla indireceğiz. VAR’ın, hakemlerin tartışıldığı bir Galatasaray-Atiker Konyaspor maçını yaşadık. Ben ve yönetim kurulum, hiçbir takım, hiçbir kişi, hiçbir camia için hiçbir hakemimizi feda etmeyiz. VAR önemli bir sistem. VAR’ın uygulamasında yaşanan bir hata nedeniyle hakemimize bir dinlenme süreci verildi’ diye konuştu.

KÜFÜR ETMEYİN

Hakemlerin arkasında olduklarını vurgulayan Yıldırım Demirören, ‘Göğsünde Türk bayrağı olan hakemlerimize küfür edemeyiz. Geçen sene hakemlerimize 40 kere küfür edildi. Önce saygıyı öğrenin ki, sonra sizin cezanızı tartışalım. Hakemlere edilen hakaretlerden çok rahatsızız. Bu konuda bütün hakemlerimizin artık karşı aksiyon almasını istiyoruz. Hukuk yolları işletilsin, gerekenler yapılsın. Çünkü Türk futbolu ancak onlar düzelince düzelecek. Çünkü o kişiler hem kulüpleri hem de çok büyük camiaları temsil ediyor’ ifadelerini kullandı. 

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Genç Milli Takımlar’dan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Çağlar da, hakemlere kokart taktı. 

caglar-003.jpg

MHK Eski Başkanı Bülent Yavuz, FIFA Hakemi Mete Kalkavan ve Bursalı hakem Arda Kardeşler, organizasyonun ardından TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çağlar’la biraraya geldi. 

Demirören, VAR sisteminin Türkiye Kupası’nda son 16 turundan itibaren uygulanmaya başlanacağını söyledi. 

FIFA hakemlerine kokartlarını Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri taktı.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X