Sızmalara karşı barikat

Türkiye’nin Cerablus’taki Fırat Kalkanı Operasyonu sürüyor. Askeri harekatla desteklenen Özgür Suriye Ordusu, Cerablus’ta olası YPG ve IŞİD sızmalarına karşı barikatlar kuruyor.

Sızmalara karşı barikat

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Cerablus kentinin IŞİD’den temizlenmesine yönelik başlatılan ‘Fırat Kalkanı’ adlı askeri harekatla desteklenen Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) ilerleyişi devam ediyor.

Cerablus’ta kontrolü ele geçiren ÖSO, kentteki binaları tuzaklanmış patlayıcılara karşı taramadan geçiriyor. Binalardan bazıları karargah, bazıları ise ilçeye dönen sivillerin barınma alanı olarak kullanılmaya başladı. İlçeye olası saldırıları ve sızmaları önlemek için önlemlerini artıran ÖSO, Cerablus’un çevresinde birkaç aşamalı barikatlar kurdu. Bu yöntemle ÖSO, IŞİD ve YPG’nin olası bomba yüklü araçla saldırılarını önlemeyi veya etkisini en aza indirmeyi planlıyor.

 

BATI’YA YÖNELDİ

ÖSO mensupları, yaklaşık 1 ay önce terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin silahlı kanadı YPG kontrolüne giren Cerablus’un güneyindeki Menbiç ve IŞİD militanlarının Rakka’nın ardından ikinci ana merkezi olarak kabul edilen batıdaki Bab bölgesine yöneldi. İki cepheden ilerleyen ÖSO şu ana kadar; Amerina, Ayn-El Bayda, Dabis, Balaban, Suraysat, Cebel Kussa, Kırk Mağara, Kırata, Aşağı Amerina, Ez Zahiriyah, Ayyaşe, Şeyh Yakup ve Kersanlı köylerinde kontrolü ele geçirdi.

ÖSO’nun öncelikli hedefi ise Cerablus’un güneyinde olan PYD unsurlarının denetimindeki Menbiç’i ele geçirmek. Bunun için güney cephesine yoğunlaşan ÖSO’nun ilerleyişi ise PYD tarafından roket ve havan saldırıları ile engellenmeye çalışılıyor.

BİRLİK ÇAĞRISI

Öte yandan askeri kaynaklar, Fırat Kalkanı harekatıyla TSK tarafından desteklenen PYD’nin Menbiç’te sıkışmasının ardından takviye birlik ve mühimmat çağrısı yaptığını saptadı. Bu doğrultuda PYD’nin Kamışlı ve Kobani bölgesinden bazı güçlerini silah ve mühimmat ile bölgeye yönlendirdiği belirlendi. Konvoy halinde doğudan batıya doğru ilerleyen PYD’lilerin Menbiç’e ulaşarak ÖSO’nun kenti ele geçirmesini engellemeyi amaçladığı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X