Skandal tasarı

Bir grup ABD’li senatör, Kongre’ye, dini ve öteki temel özgürlüklere saygı gösterme konusunda AGİT yükümlülüklerini yerine getirmediklerini öne sürerek Türkiye dahil bazı ülkeler için yaptırım tasarısı sundu.

Skandal tasarı

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Komisyonu Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin Mississipi Senatörü Roger Wicker’in, ABD Kongresi’ne sunduğu  söz konusu tasarıyla, ABD Başkan Donald Trump’tan, Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Tacikistan, Özbekistan ve Türkmenistan’a yaptırım uygulaması talep edildi.  

Yaptırım listesine Ukrayna’da Rusya yanlılarının kontrolündeki bölgelerin de eklenmesi önerildi. Wicker, bu ülkelerin “Özel Olarak İzlenen Ülkeler Listesi”ne alınmasını istedi. Wicker, tasarısına gerekçe olarak dini özgürlükler, temel insan hakları ve özgürlüklere saygı gösterilmesi konularını gösterdi.

Tasarıya, Demokrat Parti New Hapshire Senatörü Jeanne Shaheen, Cumhuriyetçi Parti Kuzey Carolina Senatörü Thom Tillis, Arkansas Senatörü John Boozman, Colorado Senatörü Cory Gardner ile Oklahoma Senatörü James Lankford da destek verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X