Slovenya’dan Türk yatırımcılara davet

Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi İgor Jukic, Türk yatırımcıları Avrupa pazarı için fırsatlar sunan Slovenya’ya davet etti.

Slovenya’dan Türk yatırımcılara davet

Slovenya Büyükelçiliği ile Sloven Türk İş Kulübü tarafından SPIRIT’ın katkılarıyla Pulman Airport And Convention Center İstanbul’da gerçekleştirilen yatırım zirvesinde Türk iş insanlarına Slovenya’nın sunduğu fırsatlar anlatıldı. Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi İgor Jukic, buradaki konuşmasında, iki ülke arasında günden güne gelişen dostluk ve ticaret hacmine dikkati çekti.

Amaçlarının Türkiye ve Slovenya arasında ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel alanların gelişmesi olduğunu anlatan Jukic, ‘’Türkiye ile Slovenya arasında iyi ilişkiler var. Ülkelerimiz arasında 2011’de imzalanan stratejik ortaklık belgesi dostluğumuzu daha da pekiştirdi. Türk yatırımcıları Avrupa pazarı için fırsatlar sunan ülkeme bekliyorum” dedi.

Jukic, Slovenya’nın yıllık bir milyar dolarlık iş hacmi bulunduğunu vurguladı. Slovenya Yatırım Ajansı Başkanı Bozidar Pucnik de, ülkesinin Türk girişimcilere çok iyi ortaklık imkanları sunduğunun altını çizdi. Buttim Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tiryaki de, katıldığı toplantıda Sloven Türk İş Kulübü’ne Bursa ve BUTTİM hakkında bilgiler vererek, tekstil sektöründe birlikte çalışabileceklerini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X