‘Sneijder’in sözleşmesi yenilenecek’

Galatasaray Kulübü BaşkanI Dursun Özbek, Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder’in sözleşmesinin 2 yıl daha uzatılması için mutabakata vardıklarını söyledi.

‘Sneijder’in sözleşmesi yenilenecek’

Habertürk Televizyonu’nda katıldığı ve yaklaşık 2,5 saat süren canlı yayında soruları yanıtlayan Özvek, sözleşmesi sezon sonunda bitecek Sneijder ile anlaşmaya vardıklarını kaydederek, “Sneijder’in sözleşmesi yenilenecek. Hem kendisiyle hem menajeriyle görüşüldü. İki yıllık sözleşme konusunda mutabakat tamdır. Bir iki ufak şey var. Pürüz niteliğinde değil. Sneijder bize, ‘Galatasaray’da olmaktan memnunum, kalmak istiyorum. Koşullar değişse de biz buradayız’ dedi” diye konuştu.

Kardeşi Mehmet Özbek’in başkan danışmanı olarak sarı-kırmızılı kulüpte görev almasının eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine başkan Özbek, “Transferlerle ilgili görüşmeleri Mehmet Özbek yapıyor. Benim yönetiminde 15-16 kişi var, 4-5 tane de danışman var. Bunlar niye sorulmuyor? Benim kardeşim 14 yıllık kulüp üyesi. Galatasaray’a kim hizmet etmek istiyorsa buyursun gelsin. Mehmet Özbek’in bir kimliği var. ‘Başkanın kardeşi’ falan olmuyor böyle” ifadelerini kullandı.

“İstifa etmek gibi bir durumum yok”

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, basında çıkan istifa edeceğiyle ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Özbek, istifa söylentilerini “Galatasaray düşmanlarının” çıkardığını savunarak, “İstifa etmek gibi bir durumum yok. Galatasaray’ı başarıya taşımak zorundayım. Aksi takdirde iş hayatımdaki başarım da etkilenir” şeklinde görüş belirtti.

Galatasaray başkanlığını 3 yıl daha yürüteceğini dile getiren Dursun Özbek, “Dilimde tüy bitti söylemekten istifa etme gibi bir durumum yok. Bana genel kurul, 3 yıl için kulübü bana emanet etmiş. Benim kişiliğim bu emaneti hedefe götürmektir. Bunun dışında hepsi palavradır. Yönetimi yıpratmaya yönelik söylemlerdir bunlar. Genel kurulda verdiğim sözleri gerçekleştirmek için buradayım” açıklamasında bulundu.

“Kulübü 1 yılda düzlüğe çıkartırım”

Dursun Özbek, Galatasaray’ın önemli maddi kaynaklarının bulunduğunu vurgulayarak, “Kulübü 1 yılda düzlüğe çıkartırım” dedi.

Sarı-kırmızılı kulübün mali yapısının sağlam olduğuna değinen Özbek, şöyle devam etti:

“Galatasaray’ın iyi yönetilmeye ihtiyacı var. Galatasaray bir dünya markası. Ben hiçbir zaman endişe duymadım. Başkan bütün sorumlulukların üstünden gelmeli. Ben işimi yapıyorum. Şikayet etmek için gelmedim. Kulübü 1 yılda düzlüğe çıkartırım. Çünkü kaynaklar var.”

Forma sponsorunda göğüs reklamı olmamasına rağmen geçen sezonki rakamları yakaladıklarını kaydeden başkan Özbek, “Coca-Cola, Abank, Garenta ve THY gibi firmalarla öndeki logo olmamasına rağmen geçen seneki rakamı yakalamışız. Bu yeterli değil. Öndeki sponsoru alabilmek için 1,5-2 aydır emek sarf ediyoruz. Şuan 1 yabancı 1 yerli firmayla görüşme halindeyiz. Basketbolda da Odeabank ile anlaşma imzalayacağız” diye konuştu.

“Yandex, ilk bize geldi ancak reddettik”

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, Fenerbahçe Takımı’a göğüs reklamı veren Yandex’in önce kendiklerine teklifte bulunduğunu ancak bu teklifi reddettiklerini açıkladı.

Sponsorluk teklifini reddetme nedenlerini açıklayan Özbek, “Yandex’i sponsorluk konusunda reddettik. Fenerbahçe’ye yapılan teklifin aynısıydı. Biz orada şu anda lanse edildiği gibi bir şey görmedik ve o yüzden yapmadık” ifadelerini kullandı.

“Ibrahimovic ile hiç görüşmedik”

Dursun Özbek, İsveçli yıldız futbolcu Zlatan Ibrahimovic’in transfer gündemlerine hiç gelmediğini söyledi.

Ibrahimovic’in dünyada en çok kazanan 5 futbolcudan birisi olduğunu kaydeden Özbek, “Ibrahimovic ile hiç görüşmedik. Böyle bir şey de ağzımdan hiç çıkmadı bir şey. Mihraklar yayıyor bu haberleri. Yalanladıktan sonra 1 ay daha yazdılar. Adamın cebine senede 25 milyon dolar giriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Manchester City’den kiralanan Jason Denayer’in 30 milyon pound piyasa değeri olduğunu dile getiren Özbek, şunları kaydetti:

“Denayer’i aldık. Denayer bugün 30 milyon pound değeri olan bir futbolcu. Türkiye’ye yapılan transferler arasında alınmış en pahalı oyuncu. Podolski için bizden ilk 6 milyon Euro talep edildi. Pazarlıklarla 2.5 milyona aldık. O paraya aldık diye, yıldızlığı bitti. Podolski’ye 10 milyon dolar verseydik bunlar konuşulmazdı. Denayer, Premier Lig’de oynayan, 30 milyon pound’luk son derece başarılı, genç bir futbolcu.”

FIFA’nın eksik imza nedeniyle lisans vermediği Alman oyuncu Kevin Grosskreutz’un son güne kalma sebebinin pazarlıklar olduğunu açıklayan Dursun Özbek, şöyle devam etti:

“Grosskreutz’un işi sabah bitti, akşam üstü menajeri ekstra yüzde 20 talep etti. Biz veremeyeceğimiz söyledik. Transferi yetiştirdik. Saat 12’ye 3 dakika kala federasyonun bilgisayarları dondu. Evraklar gitmeye çalışıyor. Tamam bilgisi, 12’yi 48 saniye geçe geldi. Arıza olmasa zaten gecikmeyecek. İmzasız belgeden ziyade gecikme önemli. 5 dosyadan 1 tanesi imzasız gidiyor. Ancak bir sıkıntı yok, bu telafi edilebilir. Bunu kaza olarak nitelendirebiliriz.”

Özbek, Alman oyuncuyu sezonun ilk yarısında da oynatmak istediklerini belirterek, “Kevin şu anda bizim futbolcumuz. Mağdur olan futbolcu. Borussia Dortmund, Galatasaray ve futbolcuda sorun yok. Sıkıntı 48 saniyelik bilgisayar arızası. FIFA’nın bunu çözeceğini düşünüyorum. İmzaların eksik olması doğrudur, zamanlamayı yapabilseydik FIFA’ya gitmiyordu zaten” diye konuştu.

“Melo, Galatasaray’da oynamak istemiyordu”

Brezilyalı orta saha oyuncusu Felipe Melo’nun Inter’e transfer olmasını “Galatasaray Kulübü’nün başarı öyküsü” olarak nitelendiren Özbek, “Melo, Galatasaray’da oynamak istemiyordu. Maç başılar dahil 5 milyon Euroya yakın para ödüyorduk. Bizden bonservisi ücretsiz istediler, kabul etmedik. Son gün İtalya’dan faks geldi. 500 bin Euro teklif ettiler. Ben ‘hayırlı işler’ dedim. 1 milyon dediler, yine ‘hayırlı işler’ dedim. ‘Ne istiyorsunuz’ dediler. 5 milyon istediğimi söyledim. Melo’yu 5 milyon 200 bin Euro’ya gönderdik” açıklamasında bulundu.

Burak’a 10 milyon Euro’luk teklif

Burak Yılmaz’a 10 milyon Euro’luk transfer teklifi gelmesine rağmen kabul etmediklerini belirten Dursun Özbek, Sabri Sarıoğlu’na verilen yıllık ücretin eleştirilmesine ise “Sabri’nin yerine 5 sezonda 30 milyon dolar harcamışız ama hep Sabri’yi oynatmışız” şeklinde konuştu.

“Muslera’yı neden satayım?”

Teklif gelmesi durumunda kaleci Fernando Muslera’yı bırakmayacaklarına vurgu yapan Dursun Özbek, “Muslera’yı neden satayım? Şu anda şampiyon takımın omurgasını tutuyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Dursun Özbek, UEFA kriterlerinin son 3 yılda 45 milyon Euro zarara izin verdiği ancak sarı-kırmızılı kulübün son 3 sezonda 97 milyon Euro zarar ettiğini söyledi. Özbek, UEFA’ya 6 ayda bir rapor sunduklarını anlatarak, bu sene bütçede 16 milyon dolar artıda olduklarını ifade etti.

​GS Store’de yeniden yapılanmaya gidiliyor

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, Mecidiyeköy’de yaptıkları otelin 150 milyon dolar değerinde olacağını ve senelik 5 milyon dolar kar beklediklerini bildirdi. GS Store’de yeniden yapılanmaya gittiklerini ve bu yıl ilk kez kar ettiklerini vurgulayan Dursun Özbek, GS Store’dan yıllık 22 milyon kar hedeflediklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile görüşerek Ali Sami Yen Spor Kompleksi içine 14 bin kişilik kapalı spor salonu yapmayı amaçladıklarını, 30 milyon dolara mal olacak salonun sadece isim hakkında 50 milyon dolar alabileceklerini kaydetti.

 

“Atamanla uzun yıllar çalışmak istiyoruz”

Futbol takımı teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun tanıdığı en temiz insan olduğunu dile getiren Özbek, erkek basketbol takımı başantrenörü Ergin Ataman’la da uzun yıllar çalışmak istediğini vurguladı.

​”Taraftar yasağı tabii ki kalkmalı”

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor arasındaki deplasman yasağının kalkması gerektiğini söyleyen Dursun Özbek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Beraber maç izlemenin tadı hala damağımdadır. Taraftar yasağı tabii ki kalkmalı. Derbiden sonra yapılan en büyük hareket, yenilen kulübün bayrağını bir tabuta sarıp gezdirmekti. Hiçbir şey de olmazdı. Bu güzellikler ortadan kalktı. Koşullar uygun olursa Kadıköy’e gitmeyi tabii ki isterim. Aziz Bey’i ağırlamayı da isterim. Ben diğer başkanlarla fotoğraf vermeye hazırım.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X