Sofralık zeytine destek için yeşil ışık

Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Yazıcı Ankara’da Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile dün gerçekleştirilen IPARD Proje Hazırlama İşbirliği Protokolü İmza Töreni’ne katıldı.

Sofralık zeytine destek için yeşil ışık

Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Yazıcı Ankara’da Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile dün gerçekleştirilen IPARD Proje Hazırlama İşbirliği Protokolü İmza Töreni’ne katıldı. Tören sonrası Bakan Pakdemirli’nin de katıldığı yemekli toplantıda söz alan Cevat Yazıcı, sofralık zeytine, zeytinyağında olduğu gibi kilo başına destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Bunun ticaret borsalarının tesciline göre yapılmasını öneren Yazıcı, ”Özellikle Gemlik bölgesindeki zeytin, Türkiye’nin en kaliteli sofralık zeytini. Bu coğrafi işaret ile tescil edildi” dedi. Yazıcı, Bakan Pakdemirli’nin ne düzeyde bir destek talep edildiğini sorması üzerine, “En azından zeytinyağında verilen kadar olmalı; kilo başına 50 kuruş destek talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Pakdemirli, Bakanlığın konu üzerinde çalıştığını ve desteklerin yakın zamanda hayata geçirilmesinin planladığını söylendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X