Sofya’da faşistler sokağa çıktı

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da aşırı sağcılar, Nazi yanlısı Bulgar Alaylar Birliği’nin lideri General Hristo Lukov’u anmak için izinsiz yürüyüş düzenledi…

Sofya’da faşistler sokağa çıktı

Milli Kültür Sarayı önünde toplanan aşırı sağcı yaklaşık 2 bin kişi, ülkede 1930 ve 40’lı yıllarda Nazi destekçisi Bulgar Alaylar Birliği lideri General Hristo Lukov’u anmak için yürüyüş düzenledi. ‘Sönmeyen ilham söndürülemez’ adı altında gerçekleşen yürüyüşe katılan aşırı sağcılar, siyah elbiseler giyip, Lukov’un resimleri ile meşaleler taşırken, ‘Yahudi’, ‘Türk’ ve ‘İslam’ karşıtı sloganlar attı. Aşırı sağcı Bulgarlara, Almanya, Çekya, Macaristan ve Estonya’dan gelen Neo-Nazi grupların da destek verdiği belirtildi. 

Sofya Belediye Başkanı Yordanka Fandakova’nın izin vermediği gösterilere katılanlara da herhangi bir engellenmede bulunulmadığı görülürken; görevlendirilen polisler de müdahale etmedi. Aşırı sağcılar yürüyüşün sonunda Avrupa Parlamentosu’nun Sofya merkezi önünde toplanarak, ırkçı sloganlar attı. Bu arada Sofya’da toplanan bir grup ise yürüyüşü gerçekleştiren aşırı sağcılara tepki gösterdi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X