Soğan ve patates fiyatlarıyla ilgili açıklama

Başbakan Yıldırım, soğan ve patates fiyatlarındaki artışa ilişkin, “Spekülasyondan öte bir şey değil, göreceksiniz birkaç gün sonra böyle bir meseleyi konuşmayacağız” dedi.

Soğan ve patates fiyatlarıyla ilgili açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, ATV – A Haber ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yıldırım, “Vatandaşlarımız şunu bilsin, Türkiye ekonomisi çok sağlam temellere dayanıyor, bankacılık sisteminin temelleri sağlam.” ifadesini kullandı.

“Spekülasyondan öte bir şey değil”

Yıldırım, soğan ve patates fiyatlarındaki artışa ilişkin, şunları kaydetti:

“Spekülasyondan öte bir şey değil, göreceksiniz birkaç gün sonra böyle bir meseleyi konuşmayacağız.” 

“Beş hedef sektör üzerinde büyümeyi sağlamak istiyoruz”

Gelecek dönemde beş hedef sektör üzerinde büyümeyi sağlamak istediklerini belirten Yıldırım, “Bu beş sektörün biri makina imalat sanayi, ikincisi otomotiv, üçüncüsü kimya-ilaç, dördüncüsü elektronik, beşincisi gıda.” dedi. 

“400 kilometrekarelik alanda temizlik harekatı yapıldı”

Kuzey Irak’ta TSK’ya ait 11 geçici üs bölgesinin olduğunu bildiren Yıldırım, “400 kilometrekarelik alanda temizlik harekatı yapıldı, askerlerimiz faaliyetlerini sürdürüyor.” 

“İran ile aramızda bir sorun söz konusu değil”

Başbakan Yıldırım, Kandil’e düzenenlenen sınır ötesi operasyonlara ilişkin, “İran ile bu konuda aramızda bir sorun söz konusu değil.” dedi. 

“Amerika algısı kamuoyunda dibe vurmuş vaziyette”

Başbakan Yıldırım, yapılanan araştırmalarda vatandaşların yüzde 20’sinden daha azının Amerika’ya güvendiğini belirterek, şunları aktardı:

“Amerika algısı kamuoyunda dibe vurmuş vaziyette, yani yüzde 20’den az. Bu çok vahim bir durum. İlişkiler açısından bunu düzeltecek olan biz değiliz, Amerika.”

“Bu güzel bir gelişme”

ABD ile Münbiç konusunda bir iş birliği başlatıldığını anlatan Yıldırım, “Bu güzel bir gelişme. Aksi halde daha gergin, sıcak bir karşılaşma olabilirdi.” diye konuştu.

“Gizli ortakları söylemiyorlar, gizli ortakları da HDP”

Millet İttifakı’nın resmi ortakları dışında gizli ortakları olduğunu da söyleyen Yıldırım, “Bunların ittifakının bir resmi ortakları var, bir de gizli ortakları var. Resmi ortaklar belli. Gizli ortakları söylemiyorlar, gizli ortakları da HDP.” dedi. 

“Bin yıldır bu topraklarda Kürtlerin de Türklerin de devleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir”
Başbakan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

“Kürtlerin devleti var. Bin yıldır bu topraklarda Kürtlerin de Türklerin de devleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Bayrağımız ay yıldızlı bayrağımızdır. Renginde hem Kürt kardeşimizin hem Türk kardeşimizin kanı var. Onun için hiç kimse hadsizlik edip ülkemiz için plan yapmasın.”

“Amaç Türkiye’yi meşgul etmek”

Emperyal güçlerin Türkiye’nin güney sınırlarında bir terör devleti kurmaya çalıştıklarını belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunda amaç Türkiye’yi meşgul etmek, Türkiye’nin bölgedeki etkin politikasını ortadan kaldırmak, bölgede sömürülen mazlum ve masum milletlerin uyanışını geciktirmek. Bunu da Kürt kardeşlerimizin kanı ve canı üzerinden yapmaya çalışıyorlar.” 

“Ben dünyanın en mutlu insanıyım”

Yıldırım, Başbakanlık görevinin sona ermesiyle ilgili bir soru üzerine, “Ben dünyanın en mutlu insanıyım. Bazıları koltuk kapmak için on takla atıyor, kendini paralıyor, ben koltuğu teslim etmek için aynısını yapıyorum.” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X