Şok dava mahkeme heyetini ikiye böldü

Bursa’daki bir hipodromda gürültü yüzünden tartıştığı 25 yıllık arkadaşının kalp krizi geçirerek ölümüne sebep olduğu iddiasıyla 18 yıla kadar hapsi istenen sanığın yargılanmasına başlandı. Şok davada sanığın tahliye talebi, tecrübeli hakimleri bile ikiye

Şok dava mahkeme heyetini ikiye böldü

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “haksız tahrik altında adam öldürmek” suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istenen 43 yaşındaki tutuklu sanık A.U. ilk kez hakim karşısına çıktı. Geçen yıl Ekim ayında merkez Nilüfer İlçesi Altınşehir Mahallesi’ndeki hipodromda gürültü yüzünden kavga ettiği at antrenörü 49 yaşındaki Rüstem Aydın’ın kolundan bıçaklayıp, kalp krizi geçirerek ölümünden sorumlu tutulan A.U. çok pişman olduğunu söyledi.

Olay günü at bakımını yaptığı bölüme girdiğinde bir kişinin ‘Gürültü yapma lan’ diye bağırdığını duyduğunu söyleyen A.U., “Yukarıya baktığımda Rüstem Aydın’ı gördüm. ‘Rahatsız mı oldun?’ diye sorduğunda bana kül tabağı ve bazı eşyaları fırlattı. Kül tabağı ayağıma geldi, ardından küfür ederek aşağıya elinde kesici ve delici bir aletle indi. Ben onun tornavida olan elini, oda benim bıçak olan elimi tuttu. Biraz itişip kakıştık. Daha sonra onu bıraktım. Bir iki metre gidince yere düştü, oradakiler ve ben kendisiyle konuşmaya çalıştık. Cevap vermedi. Gelen ambulans ve polis ekipleri öldüğünü söyledi. Ben Rüstem’in hasta olduğunu ancak kalp rahatsızlığı olduğunu bilmiyordum, kendisi benim 25 yıllık arkadaşımdı, üzgünüm” dedi.

Duruşmaya müşteki olarak katılan maktulün hayat arkadaşı A.A. ise, “Eşimin ölümüne sebep olan sanıktan şikayetçiyim. Eşim onunla kavga ederken öldü. Cezalandırılsın” diye konuştu.

SANIĞIN TUTUKLULUĞU MAHKEME HEYETİNİ İKİYE BÖLDÜ

Sanığın tutukluluk durumu, mahkeme heyetini ikiye böldü. Üye hakimler Ali Mete Güven, sanığın suç vasfının değişme ihtimaline karşılık tahliye edilmesi yönünde karşı görüş bildirdi. Mahkeme heyeti başkanı ve diğer üye ise sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Bunun üzerine sanık oy çokluğuyla tekrar cezaevine gönderildi.

Duruşmaya çağrılmasına rağmen gelmeyen 3 şahidin zorla getirilmesine hükmeden mahkeme davayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X