Sokak çeşmelerinde su sorunu giderildi

Orhangazi’ye bağlı Yeniköy Mahallesi’nde iki hafta önce özellikle çocuklarda görülen ishal, ateş ve bulantı olaylarının ardından 9 sokak çesmesinin içme suyu dışındaki sulardan beslenmesi durduruldu. Çeşmeler artık Orhangazi’den gelen suyu kullanıyor. 

Sokak çeşmelerinde su sorunu giderildi

NEVZAT OKUMUŞ

Yeniköy Mahallesi Muhtarı Recep Sönmez, “Hastalık belirtilerinin dağdan inen suların toplandığı depodaki tortulardan kaynaklandığı ortaya çıktı. Evlerde kullanılan Orhangazi’den gelen içme sularında ise Bursa Halk Sağlığı ekiplerinin aldığı örneklerde herhangi bir olumsuzluk görülmedi. Sokak çeşmelerindeki örnekler ise kirli çıkmış. İlçeden gelen içme suyunu kullanmaya başlayan sokak çeşmeleri ile sorun ortadan kalktı” dedi.

BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç de, ziyaret ettiği Yeniköy Mahallesi’nde Muhtar Recep Sönmez ve mahalle sakinleri ile biraraya geldi. Gülenç, Yeniköy Mahallesi’nde Bursa Halk Sağlığı ekipleri tarafından şebeke suları üzerinde inceleme yapıldığını ve evlerdeki içme sularının tüm değerlerinin normal çıktığını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X