Sokak hayvanları sahipsiz kalmadı

Osmangazi Belediyesi, 2014 yılında bakıma muhtaç sokak hayvanlarını yalnız bırakmadı.

Sokak hayvanları sahipsiz kalmadı

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, 2014 yılında toplam 7 bin 700 sokak hayvanına hizmet verdi. 114 dönümlük arazi üzerine kurulu olan ve Avrupa’nın en modern tesislerinden biri olan barınakta 2014 yılı içerisinde bin 740 sokak hayvanına medikal tedavi uygulanırken, 2 bin 984 adet sokak hayvanına da kısırlaştırma ameliyatı yapıldı. 946 sokak hayvanına ise kısırlaştırma harici ameliyat ve konservatif tedavi hizmeti sağlandı. Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde 597 sokak hayvanı ise yeni sahiplerine kavuşturuldu. Ayrıca 2014 yılı içerisinde 2 bin 118 tane haşere ilaçlama talebi de merkez tarafından giderildi.

25 BİN 244 KİŞİ ZİYARET ETTİ

Osmangazi Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini gösteren Türkiye’nin ilk hayvan hastanesi Gurabahane-i Laklakan’da da can dostlar için çeşitli hizmetlerde bulunuldu. Gurabahane-i Laklakan’da yıl içerisinde 520 adet sokak hayvanı bakım ve sağlık hizmeti aldı. Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde 2014 yılı içerisinde adeta bir ziyaretçi akını yaşandı. Yıl içerisinde toplam 25 bin 244 kişi barınağı ziyaret ederken, tesise gelen ziyaretçilere hayvan bakımı ve sağlığı konusunda çeşitli eğitimler verildi. Ayrıca 12 adet farklı rehabilitasyon merkezinde otizmli, zihin ve beden engelliler at binme hizmetinden faydalandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X