Sokak hayvanları sahipsiz kalmadı

Çetin kış şartlarında açlık ve donma riski taşıyan sokak hayvanlarına İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi sahip çıkıyor.

Sokak hayvanları sahipsiz kalmadı

Sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta zorluk çektiğini ve bu yüzden vatandaşlara saldırdıklarını ifade eden Veteriner Hekim Musa Subaşı, vatandaşların ellerine sopa almak yerine uygun yerlere yiyecek bırakmalarını istedi. 2007 yılında faaliyete geçen İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinde 2014 yılında yaklaşık 2 bin sokak hayvanı tedavi ettiklerini belirten Subaşı, “2014 yılı itibariyle barınağımız a 220 adet hayvan kısırlaştırıldı. 224 adet hayvana kuduz aşısı yapıldı. 350 adet hayvan sahiplendirildi. 2014 yılında barınağımızda 2 bin hayvana çeşitli tedaviler yapıldı. Arabaların ezdiği 10 kedi, 10 köpek tedavi edildi. Yine hasta olan 45 hayvana da müdahale edildi” dedi. 

Hayvanların tedavilerinin ardından alındıkları bölgeye bırakıldığını anlatan Subaşı, “Vatandaşlar tarafından veya bizim ekiplerimiz tarafından sokaktan alınan hayvanlar barınağımızda ön muayeneden geçirilir. Sağlıklılarsa kısırlaştırmaları ve aşıları, özellikle parazit aşıları yapıldıktan sonra belli bir süre barınağımızda misafir edilir. Sonra yine alındıkları bölgeye veya daha periferi noktalara bırakılmaya çalışılır. Sokaklarda görülen küpeli hayvanlar kısırlaştırılmış ve aşı yapılmış temiz hayvanlardır” diye konuştu.

“SAHİPLENİLEN HAYVANI TAKİP EDİYORUZ”

Barınaktan hayvan sahiplenmeyle ilgili bilgi veren Musa Subaşı, “Barınağımızdan hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlar kimlikleriyle gelip bir hayvan sahiplenebilirler. Yaş olarak 18 yaş ve üzeri şartımız var. Sahiplenildikten sonra bunun takibini yapıyoruz. Rutin olarak bakımları yapılıyor mu diye bakıyoruz. Bu hususta bazı sıkıntılar yaşadık. Vatandaş hayvanı sahipleniyor, bir iki gün sonra sokağa bırakıyor. Tekrar sokağa bırakmasınlar, buraya geri getirsinler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X