‘Sokaktaki insan için yazıyorum’

Son romanı “Aşk Başka Evde” için Bursa’da düzenlenen imza gününde okurla buluşan Sinan Akyüz, “Gerçek bir yaşam hikayesinden yola çıktım” dedi.

‘Sokaktaki insan için yazıyorum’

DİLEK ATLI

Yazar Sinan Akyüz, geçtiğimiz günlerde Bursa Kitap Merkezi’nde (BKM) gerçekleştirilen imza günü için Bursa’daydı.

Yoğun ilgi gören etkinlikte sevenleriyle sohbet etmeyi ihmal etmeyen Akyüz, önümüzdeki eylül ayında son kitabı Aşk Başka Evde’nin televizyon dizisi olacağını söyledi.

 

‘KENDİ OKURUM OLUŞTU…’

İncir Kuşları, Piruze–Şam’da Bir Türk Gelin, Şahika Feraye, Piruze ve Oğulları gibi çok okunan kitapların yazarı Sinan Akyüz, Alfa Yayınları’ndan çıkan son romanı Aşk Başka Evde hakkında açıklamalarda bulundu.

Bir metresin hayatını bireysel ve toplumsal açıdan ele alarak kitaplaştıran Akyüz, gerçek bir yaşam hikayesinden yola çıkarak yazdığını kaydetti:

“Bu romanla üçlü ilişkilere ayna tutuyorum. Toplum, bireyleri bu maskelere mecbur kılıyor. Toplumun dayattığı evlilikler bu tür ikinci ilişkilerin doğmasına neden oluyor. Romanda, toplumun zorla sürdürmemizi istediği evlilikleri, kadının dişilikten uzaklaşıp anne rolüne teslim olmasını, erkeğin sırtına yüklenen babalık ve kocalık rolleriyle yüreğinin sesini yok sayması gibi durumları ele aldım. Bana bir okuyucum tarafından gönderilen 80 sayfalık bir yaşam öyküsünden yola çıkarak Aşk Başka Evde romanını yazdım. Aldığım tepkiler birbirinden farklıydı. Kitabı yazarken 100’e yakın kişiyle görüştüm. 2010 yılından beri bu roman için çalıştım.”

 

‘YÜREKTEN YAZMAK ÖNEMLİ…’

Çok okunan bir yazar olmasını okurlarına karşı samimiyetine bağlayan Akyüz, “Sokaktaki insan için yazıyorum” diyerek, şunları söyledi:

“Yürekten yazmak önemli. Benim yazarken ağlamadığım, gülmediğim bölümlere okurun da ağlayıp gülmesini beklemem. Sır, yazdığın hikayeye inanmaktadır. Yazara dokunan, okuyucuya da dokunur. Yazar, zamanla kendi okurunu yaratır.”

‘Biz kime yazıyoruz?’

 

İmza günlerinin okuyucu ve yazarın buluşması noktasında çok önemli olduğuna değinen Sinan Akyüz, “Okur, Sinan Akyüz olarak beni yazdığım romanlardan biliyor, tanıyor. Ama ben ya da yazarlar, biz, kime yazıyoruz? Bunu ancak imza günlerinde okurlarımızla bir araya geldiğimizde onlarla konuşup sıcak ilişki kurduğumuzda öğrenebiliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X