Şoke eden korona iddiası! Tam 7 yıldır biliyorlarmış

Sunday Times, Çin’in koronavirüsü 7 yıl önce keşfettiğini ve bunu gizlediğini iddia etti. İddiaya göre 2013’te 6 bilim insanı hastalandı ve 2’si yaşamını yitirdi.

Şoke eden korona iddiası! Tam 7 yıldır biliyorlarmış

Koronavirüs salgınının ortaya çıktığı Çin ile ilgili tartışma yaratan bir iddia da, İngiltere’den geldi. İngiltere’nin çok okunan saygın gazetelerinden Sunday Times, koronavirüsün 7 yıl önce Çin’de kullanılmayan bir madende keşfedildiğini öne sürdü.

Gazete, elde edilen bulguların da Wuhan’daki bir laboratuvara gönderildiğini yazdı. Çinli yetkililerin bu konuda bir açıklama yapmadığını vurgulayan gazete, “Yapılan incelemeler koronavirüsün 7 yıl önce yarasa ve sıçanların olduğu bir madende keşfedildiğini gösteriyor. Bilim insanları bunu bulduktan sonra uzun süre sessiz kaldı” yorumunu yaptı.

6 KİŞİ HASTALANMIŞ…

Koronavirüsü numunelerinin Çin’in güneybatısındaki bir bakır madeninde bulunduğu belirtilirken, “2012’de madende çalışan 6 adam yüksek ateş, öksürük ve zatürre semptomlarıyla çıktı. Bunlardan ne yazık ki ikisi yaşamını yitirdi. Bunlardan dördünde koronavirüs antikoru tespit edilirken yaşamını yitirenlere test yapılamadı” ifadesi kullanıldı. Wuhan’daki enstitünün dünyadaki en büyük laboratuvarlardan biri olduğu belirtilirken Sunday Times, Çin’in farklı bölgelerinden yüzlerce koronavirüs numunesinin toplanıp buraya getirildiğini yazdı.

TARTIŞMAYI TRUMP BAŞLATMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen aylarda koronavirüste bilgi sakladıkları ve virüsün yayılmasına sebep oldukları için Çin’i suçlamasının ardından Dünya Sağlık Örgütü, Çin’e bir bilim ekibi göndermeye karar vermişti. Trump’ın ABD’si ile Çin karşı karşıya gelmiş ve Dünya Sağlık Örgütü üzerinden çok sert atışma yaşanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X