Sondaj krizi büyüyor

Türkiye ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında bir süredir Akdeniz üzerindeki doğalgaz arama çalışmalarıyla ilgili kriz hali devam ediyor.

Sondaj krizi büyüyor

Rum Kesimi, yabancı bir şirket tarafından gerçekleştirilen sondaj çalışmasının Türk askeri gemileri tarafından engellendiğini öne sürerken, Türkiye ise sondaj çalışmalarının Kıbrıslı Türklerin rızası olmaksızın yapılmasının Kıbrıs Türklerinin haklarının ihlali olduğu görüşünü savunuyor. 

AB de Türkiye’ye “ablukayı sona erdirin” çağrısı yaparken, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Brüksel’deki AB liderler zirvesinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, üye ülkelerin liderlerinin Kıbrıslı Rumlar ve Yunanistan ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti. Tusk, ‘Türkiye’ye bu eylemlerine son vermesi için acilen çağrıda bulunuyoruz” dedi. 

Tusk, Ankara ile ‘işbirliğine hazır olduklarını’ ancak AB liderlerinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 26 Mart’ta Bulgaristan’ın Varna kentinde görüşüp görüşmeyeceğine 22-23 Mart’taki AB Konseyi zirvesinde karar vereceklerini açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X