Sönmez Holding’den 86 milyon TL’lik yatırım

Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, tekstil sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinde kapasite ve kaliteyi artıracak 86 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sönmez Holding’den 86 milyon TL’lik yatırım

Sönmez Holding yatırımlarını sürdürüyor. Şirketin 1975 yılında kurulduğunu hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, holdingin turizm, enerji, çimento, teknoloji, inşaat, perakende ve AVM işletmeciliği başta olmak üzere birçok alanda faaliyetine devam ettiğini anlattı. Sönmez, son dönemlerde yaşanan ekonomik durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine olan güvenlerinin asla sarsılmadığını kaydetti.

Toplamda 86 milyon lirayı bulan yeni yatırımlarının Bursa ve Türkiye ekonomisine hayırlı olmasını dileyen Sönmez, ‘’Holding bünyesinde faaliyet gösteren Sönmez Pamuklu Sanayi AŞ (SPS) iplik fabrikasının modernizasyonu sağlayan ilk yatırımla ürün yelpazesi genişleyecek.

70 milyon liralık yatırımla verimlilik ve üretim kapasitesi iki katına çıkarken, enerji tasarrufunda da önemli kazanımlar sağlanacak. Kurucumuz Ali Osman Sönmez’in çizdiği yolda sürekli gelişerek ve yenilikleri bünyemize katarak ilerlemeye devam ediyoruz. SPS’ye yapılan yatırımla son teknoloji üretime de başlanmış olacak” dedi. ‘Airjet’ teknolojisine sahip makineler ile iplik üretimini hava kullanılarak gerçekleştireceklerini vurgulayan Sönmez, böylece ürünlerin daha kaliteli ve verimli olacağını belirtti.

SON TEKNOLOJİ MAKİNELER

Holding olarak ikinci yatırımı ASF İplik Dokuma ve Boya Sanayi AŞ’de gerçekleştirdiklerini dile getiren Sönmez, şöyle devam etti: ‘’10 milyon lirayı bulan yatırımla beraber burada da son teknoloji makineler kullanılmaya başlanacak. ASF, ABD’den Çin’e, Avustralya’dan Almanya’ya kadar çok geniş bir yelpazede ihracat gerçekleştiriyor. Yaptığımız makine yatırımları ve ürün geliştirme çalışmalarımız, ülkemize verdiğimiz değerin göstergesidir.”

BÜYÜME STRATEJİSİ DEVAM EDECEK

Bir diğer yatırımlarının ise Sönmez Raşel şirketine yapılacağının altını çizen Sönmez, söz konusu tutarın 6 milyon lira olduğunu ve bu fabrikada kapasite artırımına gideceklerini söyledi. Celal Sönmez, yatırımlarını sürdüreceklerine işaret ederek, ‘’Faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde, dünya ekonomik koşullarını göz önünde bulundurarak büyümeye dönük stratejimiz devam ediyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X