Sorunlarını tartıştılar

Gemlikli sigortacılar, yaptıkları toplantıda sorunlarını masaya yatırdı. Haksız rekabetten yakınan sigortacılar, çözüm için TOBB’a da başvurduklarını kaydetti.

Sorunlarını tartıştılar

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası 10. Meslek Komitesi olan Sigorta acenteleri, yaptıkları grup toplantısında mesleki sorunlarını masaya yatırdılar.

10. Meslek Komite Başkanı Fatih Buluk başkanlığında yapılan toplantıya 25 sigorta acentesinden 13’ü katıldı. Buluk aynı mesleği paylaşan sigorta acenteleri olarak mesleki sorunları karşılıklı görüşerek çözmek için sık sık bir araya gelinmesi gerektiğini, ancak bunun sağlanamadığını söyledi. Mesleğin sorunları olduğuna dikkat çeken Buluk, şunları söyledi:

“Gemlik 110 bin nüfusuna göre 25 sigorta acentesi, herkesin geçimini sağlanmasına yetiyor. Ancak Gemlik’in sigorta hizmetlerinin yüzde 70’i dışarıdan yapılmaktadır. Biz, sigortacılar olarak Oda üyelerinden sigorta hizmetlerini Gemlikli sigortacılara yaptırmalarını istedik. 

Bizim bir yaptırım gücümüz yok. Ancak, yaptırım gücümüzü Oda seçimlerinde kullanabiliriz.”
Sigortacılar meslek grubu başkanı İbrahim Aşan ise konuşmasında, sigorta firmalarının komisyonları giderek düşürdüklerini belirterek, “Bizler şube acenteliği yapan kişileriz. Sorunlarımızı konuşmamız lazım. Bunları konuşurken mesleğimizi tahrip etmememiz gerekir. Ben bir yanlış yaptığımda uyarı alıyorum. 3’üncü uyarıda ruhsatımız elimizden alınıyor. Bunun düzeltilmesi lazım. Bu mesleği yapan herkesin mesleği koruyan kuralları olmalı” dedi.

TOBB’A DA İLETTİK…

Yeniden söz alan Fatih Buluk ise sigorta acentelerinin sorunlarını TOBB’a götürdüklerini, çözümü için takipçi olduklarını söyledi. Buluk, mesleğin saygınlığının arttırılması için tanıtım kampanyası başlatılmasını istedi.

En büyük rakip on-line sigortalar

10. Meslek Komitesi grup yöneticilerinden Mehmet Akın ise, Gemlik’te eczacılar gibi nöbetçi sigortacılığı getirilmesi gerektiğini, en büyük rakiplerinin on-line sigortacılık yapan büyük firmalar olduğuna dikkat çekti. Akın, “Gemlik dışına bir poliçenin çıkmasını istemiyoruz. Haksız rekabetin önlenmesini istiyoruz. Gemlik halkına sorunsuz sigortacılık hizmeti vermeliyiz. 7-24 görev yapmalıyız, Teknoloji ile aramızın iyi olması gerekiyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X