Sovyet dönemi efsanesi Moskviç geri mi dönüyor?

Fransız otomobil üreticisi Renault’un ülkeden ayrılmasının ardından Moskova, Renault’a ait varlıkları devralaldı. Sovyet döneminden kalma otomobil markası ‘Moskvich’in Rusya’da sürpriz bir dönüş yapabileceği düşünülüyor.

Sovyet dönemi efsanesi Moskviç geri mi dönüyor?

Moskova belediye başkanı Sergei Sobyanin, Renault`nun şehirdeki otomobil fabrikasını kamulaştıracağını söyledi.

Sobyanin`in “uzun ve görkemli bir geçmişi” olduğunu söylediği fabrika, en son 20 yıl önce üretilmiş Moskvich marka binek otomobilleri üretmek için yeniden kullanılacak.

Sobyanin, “Yabancı mal sahibi Moskova Renault fabrikasını kapatmaya karar verdi. Bunu yapmaya hakkı var ama binlerce işçinin işsiz kalmasına izin veremeyiz. “2022`de Moskvich tarihinde yeni bir sayfa açacağız.” dedi.

“Moskova`nın yerlisi” anlamına gelen Moskvich, ilk olarak Sovyetler Birliği`nde üretildi ve Rusya`da ve komünist Doğu Almanya`da yapılan parçalara sahip, sağlam, uygun fiyatlı bir binek otomobil olarak tasarlandı.

Sovyetler Birliği`nin çöküşünün ardından, otomobilin üreticisi özelleştirildi ve daha sonra iflas ilan edildi.

Autostat analitik ajansına göre, Rusya`da halen kayıtlı yaklaşık 200 bin Moskvich arabası var ve bunların 46 bini 35 yaşından büyük.

Kaynak: Reuters

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X