S&P Brezilya’nın kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, Brezilya’nın uzun dönem döviz cinsinden kredi notunu “yatırım yapılabilir” seviyenin altına çektiğini açıkladı.

S&P Brezilya’nın kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) Brezilya’nın uzun dönem döviz cinsinden kredi notunu “BBB-“den “BB+”ya indirdiğini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada Brezilya’nın uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunun da “BBB+”dan “BBB-“ye indirildiği kaydedildi. S&P’nin son güncellemesiyle Brezilya’nın kredi notu “yatırım yapılabilir” seviyenin altına çekilirken kredi notu görünümünün ise “negatif” olduğu belirtildi.

S&P, ülkenin kredi notuna ilişkin açıklamasında, “Brezilya’nın karşı karşıya kaldığı sorunlar artmaya devam ederken, hükümetin 2016 bütçesinin kongreye sunulması konusundaki kararlılığı üzerinden baskı oluşturuldu” ifadesi kullanıldı.

Brezilya’nın 2016 yılına ilişkin bütçe hedeflerinin sadece 6 hafta sonra yeniden aşağı yönlü revize edildiğini belirten S&P, “Negatif görünüm Brezilya’nın mali görünümünde ilerleyen dönemde bozulma görülmesi durumunda kredi notunun üçte bir oranında bir kez daha aşağı çekilebileceğini gösteriyor” uyarısında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X