Spor Medyasına Yeni Futbol Kuralları Anlatıldı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şubesi tarafından TSYD Nihat Geven tesislerinde ‘Futbol oyun kuralları ve MHK kararları’ konulu seminer ve…

Spor Medyasına Yeni Futbol Kuralları Anlatıldı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şubesi tarafından TSYD Nihat Geven tesislerinde ‘Futbol oyun kuralları ve MHK kararları’ konulu seminer verildi. Türkiye Futbol Federasyonu Hakem ve Gözlemci Eğitimcisi Mustafa Kürşad Uçar’ın değişen oyun kuralları ve MHK kararlarıyla ilgili olarak spor medyasını bilgilendirdiği seminere, İl Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Özçelik, Futbol Hakemleri Derneği Adana Şube Başkanı Berkan Püsküller ile eski hakemlerden Cahit Kum ve TSYD üyeleri ve spor medya çalışanları katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan TSYD Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz “Öncelikli olarak son günlerde yaşanan terör olaylarında yaşamlarını yitiren güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyorum. Türkiye Spor Yazarları Derneği olarak, futbol oyun kuralları konusunda son değişiklerle ilgili arkadaşlarımızın bilgi sahibi olmaları için bu semineri düzenledik. Spor medyası olarak Türk sporunun sağlıklı bir yapıya kavuşması amacıyla seminerlere büyük önem veriyoruz. Eğitim semineri konusunda bize destek veren Türkiye Futbol Federasyonu’na teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Poyraz’ın açılış konuşmasının ardından terör olayları nedeniyle yaşamlarını yitiren şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu. “HAKEM DE İNSAN” Seminerde konuşmacı olarak yer alan Hakem Eğitmeni Mustafa Kürşad Uçar, futbol oyun kurallarıyla ilgili olarak fazla bir değişiklik yapılmadığına dikkat çekerek hakemlerin de hata yapabileceğini söyledi. Uçar, “Özellikle ofsayt uygulamalarında düşülen yanlışlıklar çok oluyor. Ayrıca sert futbolun da primi asla olmayacak. Hakemlerimiz sağduyulu hareket etmeye çalışıyor. Önemli olan, hataları en aza indirmek. Tüm hakemlerimiz büyük bir sorumluluk altında yoğun bir tempoda görevlerini yerine getirmek için mücadele ediyor. Her maç öncesinde o maçı yaşıyorlar. Maçtan sonra da o maçta yapılanları tekrar tekrar değerlendiriyorlar. Hakemler de insan ve hata yapabilir. Ama hatalarda art niyet aranmamalı. Yapılan hatalar cezasız kalmıyor” diye konuştu. Panelin ardından TSYD Adana Şubesi Başkanı Adnan Poyraz, katkılarından dolayı Uçar’a şükran plaketi verdi. Uçar, Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin eğitime büyük önem verdiğine de dikkat çekerken, bu tür seminerlerin sık sık ve değişik illerde de tekrarlanması gerektiğini ve özellikle amatör ve profesyonel kulüplerin de destek alması gerektiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X