‘Sporu unutmayın’

Yaz spor okullarında çocuklarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ailelere seslendi: Sporu unutmayın

‘Sporu unutmayın’

Başkan Aktaş, kentin geleceği olan çocuklarını, spor ve sanata yönlendirmeleri için ebeveynlere çağrıda bulundu ve Büyükşehir Belediyesi’nin yaz spor okulları ile çocukların tatili sporla değerlendirebildiğini söyledi.

Okulların kapanmasının ardından çocukların hem tatili keyifli bir şekilde geçirebilmeleri hem de sporla buluşabilmeleri için Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yaz spor okullarında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yaz spor okullarında yüzme eğitimi alan çocuklarla biraraya geldi. Tatillerini sporla değerlendiren çocuklarla bol bol sohbet eden Başkan Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçede altyapı ve üstyapı hizmetlerimize devam ederken, sportif faaliyetleri de önemsiyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin, özellikle yaz tatilinde sporla ilgilenmeleri hedefiyle önemli çalışmalar yapıyoruz” dedi.

AİLELERE ÇAĞRI

Yaz spor okullarının bu yıl 17 Haziran’da başladığını söyleyen Başkan Aktaş, “Sporu bir yaşam felsefesi haline dönüştürmeyi ve çocukların en az bir spor veya sanat dalıyla ilgilenmelerine destek olmayı amaçlıyoruz. Spor okullarına katılanlar arasında sporla profesyonel anlamda ilgilenebilecek çocukları da şehrimize ve ülke sporumuza kazandırmak istiyoruz. Anne ve babaları çocuklarını spora yönlendirmeye davet ediyorum. Çocuklarımız yaz spor okullarında temel eğitimlerini alarak hem yeni arkadaşlar ediniyor, hem de uzman eğitmenlerle keyifli anlar geçiriyor” ifadelerini kullandı.

Yoğun ilgi görüyor

Başkan Aktaş, 4 dönemde gerçekleştirilen yaz spor okullarının ilk dönemine yaklaşık bin 800, ikinci dönemine 2 bin civarında kişinin katıldığını ve yoğun ilginin sevindirici olduğunu söyledi. Halen devam eden 3. dönemiyle birlikte 4 bini aşkın çocuğun eğitim aldığı yaz spor okullarında, 4. dönemin ise 27 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde yapılacağını ifade eden Başkan Aktaş, Engelliler Şube Müdürlüğü’nün dezavantajlı gruplar için düzenlediği spor faaliyetlerinin de yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Yaz spor okulları bünyesinde basketbol, bisiklet, boks, cimnastik, güreş, kano, karate, masa tenisi, satranç, tenis, okçuluk, voleybol, yelken ve yüzme branşlarında eğitimler veriliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X