Srebrenitsa’da yine hüzün

İkinci Dünya Savaşı’nın ardından Avrupa’da yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen ve en az 8 bin 372 Boşnak sivilin katledildiği Srebrenitsa soykırımının 23. yıl dönümünde yine hüzün vardı.

Srebrenitsa’da yine hüzün

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic, Potoçari’deki eski akü fabrikasında düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada, Srebrenitsa soykırımının her geçen gün daha fazla inkar edilmesine artık tepki gösterilmesi için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Anma törenine Türkiye’den Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanı sıra AK Parti va CHP’den bazı milletvekilleri katıldı. 

35 KURBAN DAHA DEFNEDİLDİ

Soykırımın 35 kurbanı daha dün kılınanan cenaze namazının ardından Potoçari Anıt Mezarlığı’na defnedildi. Kimlik tespiti yapılan 35 kurbanın toprağa verilmesinin ardından Potoçari Anıt Mezarlığı’na defnedilenlerin sayısı 6 bin 610’a yükseldi. Bu yıl defnedilen kurbanların en genci 16 yaşındayken öldürülen Vesib İbric, en yaşlısı ise 71 yaşındaki Sahin Halilovic oldu.

Defnedilen kurbanlar arasında orman yolundan eşi ile kaçarken 6 aylık hamile olmasına rağmen Sırp birlikler tarafından acımasızca öldürülen Remzija Dudic de bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X