Sri Lanka’daki saldırılara Türkiye’den tepkiler

Sri Lanka’da üç kilise ve üç otelde yaşanan ve 100’ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği patlamalara Türkiye’den tepkiler gecikmedi.

Sri Lanka’daki saldırılara Türkiye’den tepkiler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sri Lanka’da kilise ve otellere yapılan terör saldırılarını lanetledi.

Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Sri Lanka’da Paskalya Bayramı sırasında kilise ve otellerdeki masum insanları hedef alan terör saldırılarını lanetliyorum.” ifadesini kullandı.

Oktay: Masum insanları katleden kanlı elleri lanetliyorum

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da, Twitter’daki hesabından yaptığı paylaşımda, “Terörün dini, dili, milleti olmaz. Dünyanın neresinde olursa olsun, masum insanları katleden kanlı elleri lanetliyorum. Sri Lanka’da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Kalın: Terörün her türünü reddediyoruz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter’daki hesabından, Sri Lanka’da meydana gelen terör saldırılarına ilişkin paylaşımda bulundu. 

Sri Lanka’da kilise ve otellere yapılan terör saldırısını lanetlediğini belirten Kalın, “Hayatını kaybedenlere taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Faili, kaynağı ve ideolojisi ne olursa olsun terörün her türünü reddediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Dışişleri Bakanlığı: Bu alçakça saldırı kasıtlı bir provokasyon eylemidir

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sri Lanka’da bu sabah bazı kiliseleri ve otelleri hedef alan terör saldırılarında çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesi ve yaralanmasından duyulan üzüntü ifade edildi.

“Paskalya ayininin yapıldığı bir günde kiliseleri hedef alan bu alçakça saldırı kasıtlı bir provokasyon eylemidir.” ifadesi kullanılan açıklamada, söz konusu eylemlerin bu yönüyle Yeni Zelanda’da camide ibadet eden Müslümanlara karşı gerçekleştirilen terör eyleminden farkı olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, otellerin hedef alınmasının, terörün ayrım gözetmeyen ve bu ülkenin turizmini baltalamayı hedefleyen çirkin yüzünü gösterdiğine işaret edilerek, “Saldırılarda Türk vatandaşlarının zarar görüp görmediği, ilgili makamlar ile eş güdüm halinde araştırılmaktadır.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, “Bu hain saldırılar, aşırıcılığa ve terörizme karşı ortak mücadele gereğini bir kez daha ortaya koymaktadır. Söz konusu terör saldırılarını şiddetle kınıyor, dost Sri Lanka hükümetine ve halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” ifadesi yer aldı.

Açıklamada ayrıca, Türkiye’nin terörizmle mücadelede Sri Lanka halkı ve hükümetiyle dayanışma içinde davranmayı sürdüreceğinin altı çizildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X